Magazin

Patru sfaturi ca să ai un cățel fericit

Publicat: 02 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Patru sfaturi ca să ai un cățel fericit

Te bucuri zilnic de prezența lui, adori să-l vezi cum dă din coadă, cum se joacă, cum îți sare în brațe seara când ajungi acasă, cum te întâmpină zgomotos încă de la ușă. Te consideri, poate, cel mai norocos om din lume că acest câine este al tău. Te-ai întrebat, însă, vreodată, dacă și el simte la fel? Iată 4 sfaturi ca să ai un cățel cu adevărat fericit!

Petrece cât mai mult timp împreună cu el

A avea un animal de companie este o responsabilitate foarte mare, pe care nu toată lumea și-o asumă. Pentru că nu este deloc ușor. Să ai grijă de un câine nu înseamnă să-i oferi doar hrană și apă. El are nevoie de multă afecțiune, de atenție, de iubire și de mult timp pe care să-l petreci împreună cu el. Orice mângâiere pe care i-o oferi, orice vorbă bună pe care i-o spui contează enorm în relația pe care o contruiți. Așadar, de fiecare dată când ai ocazia, mergeți la plimbare în parc, joacă-te cu el, alergați împreună. Câinele are nevoie de foarte multă mișcare deoarece este un animal activ și energic. Dar are nevoie și de liniște, relaxare și odihnă. Petreceți aceste momente împreună, indiferent că vă aflați în aer liber sau în casă.

Ai grijă de sănătatea lui!

Un câine sănătos este un câine fericit, însă starea lui depinde în foarte mare măsură de grija pe care i-o oferi. Este absolut obligatoriu să-l duci la medicul veterinar pentru controale de rutină sau atunci când suferă de o anumită afecțiune. Vaccinează animalul, deparazitează-l regulat – câteva produse am găsit aici – și oferă-i o hrană sănătoasă, care să-i furnizeze toate vitaminele, mineralele și nutrienții de care are nevoie.

Oferă-i hrană de cea mai bună calitate

Câinele este un animal omnivor, deci nu va avea nevoie de o cantitate foarte mare de proteine. El va mânca cu mare plăcere atât carne, cât și legume, fructe, sau hrană specială umedă sau uscată pe care o găsești în magazinele de profil. Important este să-i oferi exact ceea ce are nevoie organismul său în funcție de vârsta animalului, de condiția sa (femele gestante) și de eventualele afecțiuni de care ar putea suferi. Mâncarea câinelui trebuie să fie echilibrată, diversificată și de calitate, iar asta înseamnă că trebuie să conțină vitamine, minerale și nutrienți esențiali care să prevină apariția bolilor. Un câine bine hrănit este un câine sănătos, iar un câine sănătos este un câine fericit.

Dresează-l și veți comunica mult mai bine

Un câine care este dresat este un câine care înțelege mai bine ceea ce i se cere, iar comunicarea cu stăpânul nu mai este atât de anevoioasă și deficitară. Animalul începe să înțeleagă din ce în ce mai bine ce are voie și ce nu, începe să cunoască limitele și regulile. Este un câine disciplinat, iar asta îl ajută foarte mult în relația pe care o are cu stăpânul său. Pe acest site am găsit 7 comenzi pe care orice câine ar trebui să le cunoască. De exemplu, trebuie să știe să vină atunci când este chemat de stăpân, trebuie să înțeleagă când i se dă comanda „Șezi”, dar și când i se spune să lase jos un anumit obiect. Ca și un copil mic, câinele are nevoie să i se impună niște reguli și niște limite, trebuie ghidat în comportamentul său. Dresajul îi va dezvolta și îi va cizela inteligența, iar animalul tău de companie va ajunge să înțeleagă tot ce-i spui și tot ce-i ceri. Relația dintre om și animal va fi una armonioasă, iar câinele, care întotdeauna va dori să-ți facă pe plac, va fi un câine cu adevărat fericit. 

 

Sursa Pixabay

Adauga un comentariu