Sport

Patru tehnicieni pe lista scurtă pentru alegerea selectionerului României. FRF poartă negocieri

Publicat: 30 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Patru tehnicieni pe lista scurtă pentru alegerea selectionerului României. FRF poartă negocieri
Stoichiţă a afirmat că FRF a discutat cu Adrian Mutu, Edward Iordănescu şi Ladislau Boloni. Al patrulea antrenor de pe listă este Victor Piţurcă

Mihai Stoichiţă, director tehnic în cadrul FRF, a declarat, joi, că federaţia a discutat cu trei dintre tehnicienii aflaţi pe lista pentru alegerea selecţionerului României. El a menţionat că, până în Sfântul Ion, România va avea selecţioner.

„După Comisia Tehnică, toţi membrii şi-au exprimat preferinţele pentru antrenor. Ursea nu este pe această listă. Da, rămân patru nume. Decizia se va lua după 1 ianuarie. Nu vrem să facem un spectacol din acest moment, vrem să fie totul civilizat. N-au fost prioritare discuţiile despre situaţia financiară, ci o analiză despre momentul în care suntem şi ce se poate face pentru viitor. Meciul următor e cel mai important la echipa naţională, pentru că nimeni n-are răbdare. Ce m-a bucurat în toate întâlnirile e că fiecare dintre ei îşi doreşte să fie selecţionerul echipei naţionale. Sunt dornici să preia această funcţie, cu riscurile de rigoare, pentru că nu trecem prin cel mai bun moment”, a spus Mihai Stoichiţă la Digi Sport. “Eu zic că până în Sfântul Ion vom avea selecţioner”, a adăugat el.

Stoichiţă a afirmat că FRF a discutat cu Adrian Mutu, Edward Iordănescu şi Ladislau Boloni. Al patrulea antrenor de pe listă este Victor Piţurcă.

Victor Pițurcă se implică neoficial la Steaua

Pițurcă l-a antrenat pe Oprița la Steaua, la începutul anilor 2000, iar cei doi, potrivit lui Bumbescu, discută și în prezent. Fostul selecționer al României ar urma să ocupe funcția de manager la clubul din Ghencea.

„Pițurcă ajută din umbră, el se poate alătura proiectului la promovarea în Liga 2. Sigur o să vină. El ține foarte mult legătura cu Oprița. Se sună, se sfătuiesc. Victor Pițurcă se implică neoficial la Steaua, dar îl văd să se implice și oficial. Pițurcă o să fie manager, așa îl văd eu. Așa cred că o să fie”, a spus Bumbescu, pentru Look Sport.

Bumbescu și Pițurcă au fost colegi la FC Scornicești, Universitatea Craiova, Steaua și la echipa națională. Victor Pițurcă a fost ultima dată antrenor la Universitatea Craiova, formație de la care a demisionat la începutul anului trecut.
După prima parte a sezonului, CSA Steaua conduce Seria IV din Liga 3, cu 26 de puncte, și este urmată la doar două puncte de FCSB 2. 15 selecții și un gol a strâns Bumbescu în naționala României.

Adauga un comentariu