Magazin

Patuț moale și păturică caldă pentru un somn dulce 

Publicat: 22 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Patuț moale și păturică caldă pentru un somn dulce 

Somnul la copii este extrem de important pentru a fi sănătoși, energici și liniștiți. Din acest motiv, un regim de somn bine stabilit este un factor cheie în menținerea unei sănătăți bune și a unui sistem nervos stabil.

Pentru ca somnul copilului să fie de bună calitate, trebuie luați în vedere anumiți factori care-l influențează, precum starea generală a copilului, anotimpul, emoțiile trăite în timpul zilei etc.  Cel mai important lucru este confortul în timpul somnului. De aceea, este extrem de important să alegeți un pătuț adecvat și la fel și accesoriile de dormit, așternuturile.

În zilele noastre, oferta de diferite modele de pătuțuri pentru copii este extrem de mare. Acest lucru permite părinților să aleagă cea mai bună opțiune posibilă pentru copilul lor.

Cum să alegem pătuțul potrivit ?

Ca să  cumpărați cel mai potrivit pătuț, este bine să luați în considerare următoarele criterii:

  • Vârsta copilului
  • Dimensiunile pătuțului
  • Tipul pătuțului
  • Spațiul de depozitare
  • Mecanism de extensie
  • Elemente suplimentare de protecție și siguranță
  • Variante de culoare
  • Buget disponibil

Majoritatea producătorilor de mobilă oferă pătuțuri concepute pentru o anumită vârstă. Unele dintre modele pot fi folosite atât de bebeluși, cât și de copii puțin mai mari.

Atunci când alegeți un pătuț, este bine să vă gândiți în perspectivă. Adică, dacă modelul respectiv  va putea fi folosit  atunci când copilul va mai crește sau va trebui să cumpărați un pat nou.

Dimensiunile pătuțului și distanța dintre acesta și restul mobilierului trebuie măsurate  în avans. Aceste dimensiuni sunt obligatorii atunci când alegeți un pătuț pentru a ști  cât spațiul liber și cât ocupat aveți cameră.

Tipurile de paturi se  împart în funcție de numărul și nevoile copiilor. Cele mai frecvent întâlnite sunt cele standard, cu două nivele, cele care se transformă sau cele echipate complet.

Pe lângă pătuțurile clasice, există și modele  realizate sub formă de mașină. Alegând un astfel de design, veți completa într-un mod neobișnuit interiorul camerei copilului. Această opțiune este perfectă pentru copiii care nu vor să doarmă singuri.

Paturile supraetajate sunt adesea preferate pentru creșterea a doi copii, deoarece fiecare are patul său. De obicei  aceste modele sunt echipate cu scară pentru acces mai ușor la patul superior.

Alte modele, ca cele complet echipate, sunt extrem de funcționale, deoarece au mai multe facilități, cum ar fi sertare, rafturi și chiar trepte. Acestea reprezintă o alegere bună, care economisește costurile pentru achiziționarea altor componente.

Paturile care se transformă sunt cele care au funcție de extensie. Datorită acesteia, este asigurat un pat suplimentar,  proiectat sub forma unui sertar cu un mecanism de tragere. Reprezintă cea mai bună  opțiune când copiii au prieteni în vizită.

Pentru toate tipurile de pătuțuri enumerate,  poate exista și spațiu suplimentar de depozitare. Dacă vă orientați spre un astfel de model, veți obține cu siguranță mai mult spațiu pentru depozitare.

O altă alternativă la unele modele este prezența unei saltele . În majoritatea cazurilor, saltelele sunt special concepute pentru paturile respective, ceea ce garantează un confort maxim.

Pentru copiii cu somn agitat, există o soluție – bariere suplimentare. În acest fel, patul este din nou aproape ca aspect de pătuț, dar nu complet. Aceste tipuri de paturi au, de obicei, o protecție sub formă de grilaj în partea de sus.

În gama de pătuțuri, există de obicei nuanțe deschise, precum roz, albastru, verde, gri și alb. Pentru cei dintre dvs. care nu preferă culorile, vă puteți concentra pe tonuri naturale de lemn sau maronii.

Și la final, dar nu și ca importanță este problema bugetului destinat unui pătuț. În funcție de dimensiune, extra opțiuni și extensii suplimentare, prețul poate varia. Prin urmare, vă puteți orienta către modele promovate sau eventuale reduceri, care deseori sunt oferite de magazinele de mobilă.

Tot ce trebuie pentru un somn liniștit

Începând de la pat și ajungând la pătură, fiecare componentă trebuie să fie complet adaptată nevoilor copilului. Acest lucru va oferi un confort maxim în timpul somnului.

Pe lângă alegerea patului, este important să fiți atenți și la alte detalii care influențează somnul copilului.

Salteaua este foarte importantă pentru a asigura confortul și relaxarea corpului. Pentru copii este foarte important ca salteaua  să fie puțin mai fermă pentru a menține coloana vertebrală în poziția corectă. De asemenea, trebuie să fie potrivită pentru pat (în cazul în care se cumpără separat).

Perna copiilor nu trebuie să fie nici prea înaltă nici prea moale, ci trebuie să fie pe deplin compatibilă cu proporțiile corpului. Din acest motiv, este bine să vă concentrați pe perne adecvate vârstei copilului. Pentru o măsură preventivă, se recomandă parierea pe tipul hipoalergenic.

Alegerea păturicii potrivite pentru bebeluși este, de asemenea, importantă pentru a menține o temperatură constantă în timpul somnului. Lenjeria de pat din bumbac este potrivită pentru a evita supraîncălzirea pielii.

Cu alegerea corectă a accesoriilor de dormit și un pătuț confortabil, puteți fi convinși că somnul copilului dvs. va fi sănătos și de calitate.

 

Adauga un comentariu