Local

Pe Facebook „lupta” pentru țară, iar la Tomești cultiva canabis! Trimis în judecată de procurori pentru trafic de droguri!

Publicat: 11 dec. 2019

Un individ care a fost ridicat recent de oamenii legii va da ochii cu judecătorii. Adrian Dolniceanu a fost acuzat de trafic de droguri. Asta, după ce procurorii DIICOT au descins la locuința acestuia din Tomești.

Un ieșean care a fost „săltat” recent din pat de către anchetatori va fi nevoit să dea explicații în instanță. Astfel, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au dispus ieri trimiterea în judecată a lui Adrian Dolniceanu, sub acuzația de trafic de droguri.
Amintim că, în urmă cu câteva săptămâni, unul dintre obișnuiții protestelor din centrul Iașului a fost luat în vizor de anchetatori. Atunci, polițiștii, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au descins în casa lui Adrian Dolniceanu.

Așadar, după primirea unor informații, anchetatorii de la Antidrog au efectuat percheziții în casa unuia dintre cei mai vocali membri #Rezist. Perchezițiile au fost finalizate după câteva ore bune, iar Dolniceanu a fost „săltat”. Individul a fost băgat atunci în Centrul de Reținere și Arest Preventiv, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Sere pentru… „iarbă”

Anchetatorii au menționat că Adrian Dolniceanu și-a construit o adevărată seră la Tomești, în care cultiva canabis.

„Pe data de 23 octombrie 2019, procurorii DIICOT Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului A.D., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc”, au precizat cei de la DIICOT.

Dolniceanu s-a apucat de afaceri cu sprijinul soției sale.

„În cursul anului 2019, cu sprijinul soției sale, inculpatul a înființat pe raza comunei Tomești, județul Iași, la adresa la care locuiesc cei doi împreună cu fiica minoră, pe terenul curții situat în spatele casei, în interiorul unor sere (construcții pe cadru de lemn, acoperite cu folie din plastic), o plantație ilicită de canabis de tip indoor, constituită din mai multe plante de canabis, în scopul recoltării și obținerii drogului de risc canabis (inflorescențe), droguri destinate atât comercializării, cât și consumului personal”, au mai precizat procurorii ieșeni.

De pe plantația sa, Dolniceanu a obținut o cantitate impresionantă de droguri.

„În urma percheziției domiciliare, au fost ridicate trei kilograme de canabis, precum și alte bunuri și materiale utilizate în derularea activității infracționale”, au mai precizat anchetatorii.

La scurt timp de la reținere, individul a fost prezentat Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Instanța l-a plasat, în schimb, în arest la domiciliu.loading...

Adauga un comentariu