Actualitate

Penibil! Comisia Europeană continua şantajul la adresa României! Ce spune despre raportul MCV

Publicat: 23 oct. 2019

Comisia Europeană a ajuns, cum era şi de aşteptat, la concluzia că România rămâne cu toate condiţionalităţile din raportul MCV. În schimb, vecinii de la sud de Dunăre sunt lăudaţi de europeni. Raportul MCV este aspru criticat de personalităţile politice din România.

Traian Băsescu a afirmat că și Comisia Europeană are unele probleme, dacă și raportul MCV pe 2019 despre România este unul dur. Europarlamentarul PMP susține că „nu se poate după 10 ani să vii să spui «justiţia e un dezastru»”.

În altă ordine de idei, Traian Băsescu a afirmat într-o intervenţie la un post de televiziune că Bulgaria este avantajată. Fostul preşedinte crede că acest lucru se datorează poziţiei de ”mielusel” adoptată de Bulgaria.

Avramopoulos a menţionat ca, în cazul Bulgariei, raportul MCV ar putea fi ridicat:
„Raportul pentru Bulgaria confirmă că în ultimul an a continuat progresul şi observă angajamentul autorităţilor bulgăre de a continua eforturile de a aborda provocările rămase. Pe aceste baze Comisia a ajuns la concluzia că progresele sunt suficiente pentru a avea în vedere ridicarea MCV-ul şi a continua să monitorizăm provocărilor rămase prin alte procese ale UE şi naţionale. Comisia acum va aştepta să audă veşti de la Consiliu şi PE înainte de a lua o decizie finală”, a spus Dimitris Avramopoulos.loading...

Adauga un comentariu