Actualitate

Pensiile pentru luna mai au început să fie distribuite! Anunțul făcut de Poșta Română

Publicat: 29 apr. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Pensiile pentru luna mai au început să fie distribuite Anunțul făcut de Poșta Română
Pensiile pentru luna mai au început să fie distribuite deja, după cum anunță reprezentanții Poștei Române

Cei aproape 5 milioane pensionari din România îşi vor primi banii în avans, înainte de Paşte. Compania Naţională Poşta Română a anunţat că Pensiile pentru luna mai au început să fie distribuite.

Pensiile pentru luna mai au început să fie distribuite

Compania Naţională Poşta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai, suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor fiind la 9.331.399 mii de lei. Pentru plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024, prin mandat poştal, este virată către Compania Naţională Poşta Românăsuma de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 339.359 mii lei din bugetul de stat, iar către băncile comerciale suma de 6.346.977 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 683.898 mii lei din bugetul de stat, precizează compania.

„Compania Naţională Poşta Română a început astăzi distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor de Paşte. Astfel, au fost luate toate măsurile necesare pentru ca distribuirea drepturilor sociale (pensii) să fie realizată în cel mai scurt timp”, au declarat reprezentanții Poştei Române.

Directorul general al Companiei Naţionale oşta Română, Valentin Ştefan, a precizat că pensionarii vor avea bani de Sărbătorile Pascale, distribuirea pensiilor începând deja.

„Printr-un efort conjugat al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerului Finanţelor, Casei Naţionale de Pensii, cât şi al partenerilor noştri din domeniul bancar, pensiile aferente lunii mai vor fi distribuite în avans de către poştaşi. Ne dorim să le putem aduce această mulţumire clienţilor noştri, pensionari, de a avea pensiile cât mai devreme, ca să se poată bucura, aşa cum este normal, de sărbătorile de Paşte în linişte, alături de familie şi cei dragi” a menționat Valentin Ştefan.

Peste 9 milioane de lei pentru pensii

Suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor se ridică la 9.331.399 mii de lei. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat că pensiile vor fi virate în avans în luna mai, înainte de Paşte. În conturile pensionarilor banii vor intra în zilele de 2-3 mai iar prin Poşta Română, pensiile vor fi livrate până în ziua de 3 mai, inclusiv.

„Vestea bună vine de la Guvernul Ciolacu, la solicitarea lui, ministerul s-a mobilizat în așa fel încât pensiile să ajungă înainte de Paște. Am aprobat devansarea plăților pe care le facem către Poșta Română și cele 22 de instituții bancare astfel încât pensiile să ajungă înainte de sărbătorile pascale”, a spus Simona Bucura Oprescu.

Potrivit ministrului, procesul de livrare a pensiilor a fost demarat cu rapiditate, astfel încât pensionarii să beneficieze de veniturile cuvenite înainte de sărbătorile de Paște. Prima tranșă de 50% din sumele destinate pensionarilor a fost virată joi, iar restul de 50% au fost virați vineri. Luni vor pleca ordinele de plată, dar și banii, astfel că băncile vor putea vira banii.

„Prima tranșă de 50% din banii pe care Poșta Română îi duce pensionarilor au fost virați joi, iar tranșa a doua și tranșa a treia, până la 100%, au vor virați vineri. Luni vor pleca ordinele de plată, dar și banii, astfel că băncile vor putea vira banii luni”, a mai zis Simona Bucura Oprescu.

Pensiile pentru luna mai au început să fie distribuite deja, după cum anunță reprezentanții Poștei Române.

Comentarii
  • Prostii si minciuni, astazi am fost la ei la Sucursala si era o liniste de mormant acolo, deci e clar ca nu se da nimic.

    CEC – ul nici macar azi nu livreaza nici o pensie si ei nici nu stiu cand o sa se livreze pensiile, asa cum a spus CIOLACU.

    Ar trebui intrebati de POLITICIENII de la PSD si de la PNL, de ce CEC-ul nu livreaza pensiile pentru batrani si nu asculta de Primul Ministru asa cum a spus ??

Adauga un comentariu