National

Pensionar internat la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu, mort din cauza rănilor netratate

Publicat: 20 mart. 2021
Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, a stat internat la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu timp de trei săptămâni. Rudele l-au transferat la o clinică din Bucureşti, unde medicii s-au îngrozit când au văzut starea în care se afla pensionarul

Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, a stat internat la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu timp de trei săptămâni. Rudele l-au transferat la o clinică din Bucureşti, unde medicii s-au îngrozit când au văzut starea în care se afla pensionarul.

Din păcate, pacientul nu a mai putut fi salvat. Adrian Colegea avea 65 de ani când a suferit un atac cerebral. A fost internat la Neurologie la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu. Pentru că starea s-a agravat a fost mutat pe secţia de Terapie Intensivă. Rudele au venit zilnic la spital, dar niciodată nu au putu să-l vadă din cauza restricţiilor impuse de pandemie.

Tot corpul era plin de răni, unele dintre ele deja infectate

După trei săptămâni de spitalizare nemulţumiţi de evoluţia stării de sănătate, familia a decis să-l transfere pe bărbat în Bucureşti la o clinică privată. Acolo a fost momentul în care pentru prima oară rudele au realizat cât de gravă era starea bărbatului. Tot corpul era plin de răni, unele dintre ele deja infectate.

Medicii de la clinica privată au fost îngroziţi

Medicii au realizat mai multe fotografii şi le-au trimis rudelor. Din cauza rănilor netratate la timp, cu toate eforturile depuse de medicii clinicii bătrânul a murit.

Familia cere autorităţilor să ancheteze personalul de la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu

Oamenii au făcut o plângere penală în care acuză medicii de neglijenţă în serviciu.

„Explicaţiile medicilor au fost, multiple infecţii datorate atacului cerebral, deşi lucrurile au stat foarte bine în prima perioada internată la ATI. Ni s-a comunicat că neurologic este mai bine. În ziua a şaptea la ATI stătea pe marginea patului, chiar am comunicat cu el. După cele 11 zile petrecute la ATI a fost la secţia de neurologie. Am fost îndrumaţi să-l luăm acasă să avem grijă de el. Cauza morţii este septicemie multiple infecţii, stop cardio repirator din această cauză”, a spus pentru Antena 3, Alin Lădaru, ginerele bărbatului mort.

Adauga un comentariu