Local

Pensionară din Iași, obligată să îi plătească daune morale unei vecine! Scandalul a izbucnit de la un gard (EXCLUSIV)

Publicat: 25 mai 2022
Mâna unei bâtrâne, bani pe o masa și sediul Judecătoriei Iași
O bâtrână din județul Iași a fost obligată de judecători să îi achite daune morale unei vecine, după un scandal

O pensionară din județul Iași a fost pusă la plata unor daune morale către o vecină, în urma unui scandal. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au renunțat să îi aplice vreo pedeapsă Elenei Florea, o femeie în vârstă de 66 de ani, pentru distrugere și amenințare. În schimb, ieșeanca a fost obligată la plata unor despăgubiri în valoare de 100 de lei.

O pensionară din Iași a fost pusă la plata unor daune morale către o vecină, în urma unui scandal. Așadar, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au renunțat recent să îi aplice vreo pedeapsă Elenei Florea, pentru distrugere și amenințare. În schimb, ieșeanca a fost obligată la plata de despăgubiri.

„Instanța renunţă la aplicarea pedepsei faţă de inculpata Elena Florea pentru săvârşirea infracțiunilor de distrugere și ameninţare. Admite în parte acţiunea exercitată de partea civilă M.I. şi o obligă pe inculpata Elena Florea să îi plătească părţii civile suma de 100 de lei, reprezentând daune morale. Totodată, respinge, ca nefondate, celelalte pretenţii formulate de partea civilă, cu titlu de daune materiale. Ia act că persoana vătămată M.I. nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au afirmat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Pensionară din județul Iași, obligată să îi plătească daune morale unei vecine

Procesul Elenei Florea a început pe data de 11 decembrie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis-o în judecată pe femeia de 66 de ani, pentru comiterea unor infracțiuni, respectiv distrugere și amenințare.

„În fapt, se reține că, în zilele de 21 octombrie și 12 noiembrie 2015, Elena Floarea a adresat amenințări cu acte de violență către două persoane din vecinătatea sa, din satul Valea Adâncă, comuna Miroslava”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

În urma incidentelor, persoanele vătămate au formulat o plângere la Poliție cu privire la cele întâmplate. Anchetatorii au declanșat cercetările și au ajuns, astfel, la femeia suspectată de comiterea infracțiunilor amintite.

Elena Florea, acuzată că le-a făcut scandal vecinilor

Oamenii legii au adăugat că Elena Florea (66 de ani) ar fi distrus și un stâlp din gardul ridicat de către vecinii săi.

„Inculpata a distrus un stâlp de la gardul locuinței părților vătămate, acțiunile sale fiind de natură să le provoace acestora o stare de temere puternică. Parcursul urmăririi penale, pensionara nu a recunoscut faptele reținute în sarcina ei”, au adăugat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Pe de altă parte, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași, luând în considerare vârsta femeii, dar și faptul că aceasta nu are antecedente, au decis renunțarea la aplicarea vreunei pedepse în cazul Elenei Florea. Din păcate, în ultimii ani, în județul Iași au fost semnalate tot mai multe astfel de situații, în care vecinii au ajuns la conflicte diverse.

De remarcat este faptul că, totuși, pensionara din județul Iași a fost obligată să îi plătească daune morale unei vecine, în urma acestui scandal.
Adauga un comentariu