Actualitate

Pensionarii amenință Guvernul Orban cu proteste

Publicat: 07 iul. 2020
ALT=
Pensionarii amenință Guvernul Orban cu proteste

Pensionarii amenință Guvernul Orban cu proteste. Trei organizaţii ale pensionarilor, Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională „Unirea” a Pensionarilor din România,  au anunţat astăzi că intenţionează să organizeze proteste în luna septembrie, în cazul în care Guvernul nu va respecta legea care prevede creşterea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie.

Înaintea manifestațiilor în stradă, cele trei organizaţii, care spun că reprezintă interesele a aproape 5 milioane de pensionari, intenționează să dea în judecată Guvernul dacă pensiile nu se vor majora.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România, Preda Nedelcu, a declarat că protestele vor fi organizate în septembrie, în cazul în care Guvernul nu va  respecta legea privind majorarea pensiilor cu 40%.

„Vom chema în instanţă Guvernul României dacă la 1 septembrie nu va pune în aplicare prevederile Legii 127, lege organică aprobată de Parlamentul României, care stabileşte ca la 1 septembrie valoarea punctului de pensie să reprezinte 1.775 de lei. Dacă nu va respecta această lege, vom chema în instanţă Guvernul. Şi, de asemenea, am stabilit de comun acord să organizăm acţiuni de protest ale organizaţiilor de pensionari din întreaga ţară. Precizez că cele trei federaţii naţionale au organizaţii de pensionari în toate oraşele, municipiile reşedinţă de judeţ, în oraşele din judeţele respective şi într-o serie de localităţi rurale. Protestele vor fi organizate după ce aflăm hotărârea oficială a Guvernului dacă respectă sau nu respectă Legea 127, adică în septembrie”, a afirmat Preda Nedelcu.

Pensionarii amenință Guvernul Orban cu proteste: petiții trimise inutil

Preda Nedelcu consideră că actualul Guvern îi ignoră și îi desconsideră pe pensionari. Acesta spune că a trimis o petiţie Guvernului care avea ca obiect respectarea Legii 127. Petiţia transmisă Ministerului Muncii n-a avut niciun efect.

„Suntem astăzi în situaţia aceasta, că trebuie să acţionăm pentru ca în acest fel, dacă altfel nu s-a putut, să acţionăm pentru ca Guvernul să-şi respecte pensionarii care au clădit această ţară, care au contribuit la dezvoltarea ei şi, în al doilea rând, să respecte această Lege 127 care a fost aprobată de Parlamentul României, promulgată de preşedintele României şi publicată în Monitorul Oficial. Este un drept al nostru, prevăzut în lege”, a menţionat Preda Nedelcu.

Preşedintele Uniunii Generale a Pensionarilor din România, Toma Neamţu, a susţinut că pensionarilor le-a ajuns „cuţitul la os” și a explicat că 50.000 de pensionari au semnat o solicitare de acţionare în justiţie a Guvernului, în cazul în care acesta nu va aplica legea ce prevede mărirea pensiilor cu 40% din septembrie.

Ce solicită pensionarii

Toma Neamţu a adăugat că pensionarii solicită Guvernului să nu proroge aplicarea legii şi să nu modifice cuantumul de majorare a pensiilor.

„Prima va fi acţiunea în instanţă de încălcare a legii, pentru că legea e promulgată şi aprobată, şi aici e problema, că chiar domnul preşedinte Iohannis a spus să nu suporte costurile pandemiei numai pensionarii. Solicităm să nu se proroge legea, să nu se schimbe cuantumul”, a afirmat Toma Neamţu.

Şi preşedintele Federaţiei Naţionale „Unirea” a Pensionarilor din România, Dumitru Cojanu, a acuzat Guvernul că a refuzat să discute cu reprezentanţii pensionarilor.

„Vom da în judecată Guvernul și ne vom mobiliza pentru protest. Guvernul nici nu s-a gândit până acum să stea de vorbă cu noi, să discute şi să vadă soluţiile. Poate că împreună există posibilităţi ca să se soluţioneze această problemă a bugetului, această doleanţă a problemei nivelului de trai a pensionarilor, care, după munca pe care au desfăşurat-o, au acest drept, să aibă un nivel de pensii bun”, a menţionat Dumitru Cojanu.

 

 

Comentarii
  • Pana a avea pretentii la marirea pensiei, mai bine ar avea materia cenusie la purtator!!! Am fost certata (luata ca din oala😠)de o pensionara pe casa scarii pentru faptul ca PORT masca (plecam la cumparaturi) ,dumneaei NEAVAND masca, desi pleca tot la cumparaturi !Am cinci cupluri de pensionari pe scara, niciun pensionar NU VREA SA POARTE MASCA! De ce?? Pentru ca nu ( ? )exista covid(?), pentru ca n-o suporta pe fata, pentru ca…” noi ne-am trait viata?!?”, pentru ca…….etc! In acelasi timp, unii trebuie sa se protejeze cu masca si celelalte criterii pentru a rezista 10 ore, sau fiecare cum lucreaza, ca sa se vireze jumatate din salariu la bugetul statului pentru a se plati…. ati ghicit…..PENSIILE CELORA CARE II CEARTA PE CEI CARE POARTA MASCA! ( cu greu, cu chin si cu frica!)

Adauga un comentariu