Economic Local

Pensionarii sunt așteptați să preia ultimele carduri pentru transportul public din Iași

Publicat: 15 feb. 2020

Ieșenii care beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport public din Iași sunt așteptați să ridice ultimele carduri SeniorIS, care înlocuiesc vechile legitimații de călătorie.
Tonetele de la care pot fi ridicate cardurile de către pensionarii arondați acestora sunt următoarele: Dr. Savini: Luni – Vineri, 06:00 – 21:00; Ateneu: Luni – Vineri, 08:00 – 13:00; Podu de Piatră: Luni – Vineri, 08:00 – 13:00; Bicaz: Luni – Vineri, 06:00 – 21:00; Țesătura: Luni – Vineri, 08:00 – 13:00; Frigorifer: Luni – Vineri, 06:00 – 21:00; Mircea cel Bătrân: Luni – Vineri, 06:00 – 21:00; Tudor Neculai: Luni – Vineri, 08:00 – 13:00; Moara 1 Mai Canta: Luni – Vineri, 08:00 – 13:00; Munca Invalizilor: Luni – Vineri, 06:00 – 21:00; Pod Metalurgie : Luni – Vineri, 08:00 – 13:00; Piața Nicolina: Luni – Vineri, 08:00 – 13:00.

Nu mai este necesară avizarea lunară a noilor carduri

Aceste carduri nu vor mai trebui vizate, bazele de date fiind actualizate lunar de către CTP Iași. Un alt avantaj constă în scăderea costurilor de operare, înainte fiind necesar un volum de muncă de cel puțin două luni pentru actualizarea noii baze de date.
„Cardul SeniorIS este netransmisibil și valabil în mijlocul de transport numai împreună cu buletinul sau cartea de identitate a beneficiarului. Beneficiarii cardurilor pot călători fără efectuarea unor proceduri suplimentare, fiind folosite doar în timpul acțiunii de control, în cadrul căreia angajații CTP Iași vor scana codul QR pentru verificarea valabilității acestora”, au declarat reprezentanții CTP Iași.

Comentarii
  • Nu am nimic cu pensionarii, dar, așa din bun simț și din respect pentru cei care muncesc și contribuie la bugetul țării dând bani din munca lor pentru pensii și salariile ,,frecătorilor de mentă” din sistemul bugetar, ar trebui ca măcar între orele 14 – 18, pensionarii să mai stea acasă dacă nu au treburi urgente dând astfel prioritate și celor care muncesc și se duc sau ies de la servici, să circule cât de cât normal. Repet: nu am nimic cu pensionarii, dar, am impresia că unii dintre ei, când se plictisesc în casă sau le vine cheful de plimbare, încep să facă turul orașului cu mijloacele de transport în comun, mai ales în orele de vârf. Mijloacele de transport, sunt pline de pensionari și puștime. Nici dracaraia asta tânără, nu vor să meargă pe jos nici măcar o stație, iar cei care ies de la muncă ,,rupți” de oboseală, nu au loc în mijloacele de transport. Păi cine ține bugetul ? puștimea, pensionarii sau cei care muncesc ? a avut dreptate cineva când a propus ca, între anumite ore, pensionarii care vor neapărat să se plimbe cu mijloacele de transport, să plătească bilet. Mai stați măi acasă și mai lăsați și pe alții să ajungă la servici sau acasă în condiții cât de cât normale, fără înghesuială sau stres că la înghesuială se pot trezi fără telefon sau portofel.

  • Pensionarul de azi a contribuit,la randul lui, la plata altor pensionari. Poti fi un pensionar fericit? Nu este asa. Odata cu pensia vin si bolile, sau se agraveaza bolile existente. Procent; procentual; sunt termeni prin care se poate vedea cati pensionari deranjeaza, tramvai, autobuz, parc…..Exista tari, civilizate binenteles, care au o cultura fata de batrani. Batranul iesit la pensie n-a murit. Este suflet viu, are dorinte, i-si iubeste familia, i-i sunt dragi tinerii, unii pot iubi, se indragostesc. Am vazut si la noi ceva preocupari, dar putine, anemice, privind socializarea oamenilor in varsta. Ce sa mai spun de jignirile si modul de adresare din piata, chiar si in policlinici si spitale fata de oamenii in varsta.

Adauga un comentariu