International

Pentagonul semnalizează un „număr tot mai mare” de obiecte neidentificate pe cer

Publicat: 18 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pentagonul semnalizează un număr tot mai mare de obiecte neidentificate pe cer
Pentru prima dată după mai mult de 50 de ani, Congresul SUA a organizat o audiere publică dedicată "fenomenelor aeriene neidentificate"

Un „număr tot mai mare” de obiecte neidentificate a fost raportat pe cer în ultimii 20 de ani, a indicat marţi un responsabil al Pentagonului în faţa congresmenilor americani, fără a ajunge până la a confirma prezenţa vieţii extraterestre, notează AFP.

Pentru prima dată după mai mult de 50 de ani, Congresul SUA a organizat o audiere publică dedicată „fenomenelor aeriene neidentificate”.

„De la începutul anilor 2000, am observat un număr tot mai mare de obiecte neautorizate sau neidentificate”, a declarat Scott Bray, director adjunct al serviciului de informaţii pentru US Navy.

Responsabilul a atribuit această creştere „eforturilor considerabile” ale armatei americane pentru „a destigmatiza actul de raportare a observărilor” şi progresului tehnologic.

Pentagonul susține că în ultimii 20 de ani s-au semnalizat obiecte neidentificate pe cer

Cu toate acestea, el a spus că nu a detectat nimic „care să sugereze o origine non-terestră” acestor fenomene. Dar nici nu a exclus definitiv această posibilitate.

În iunie 2021, serviciile americane de informaţii americane au afirmat deja într-un raport mult aşteptat că nu există nicio dovadă a existenţei extratereştrilor, recunoscând în acelaşi timp că zeci de fenomene observate de piloţii militari nu pot fi explicate.

Unele ar putea fi explicate prin prezenţa dronelor sau a păsărilor care creează confuzie în sistemele radar ale armatei americane. Altele ar putea proveni din teste de echipamente sau de tehnologii militare efectuate de alte puteri, precum China sau Rusia.

Armata americană şi serviciile de informaţii americane caută în primul rând interesate să determine dacă aceste „fenomene aeriene neidentificate” pot fi legate de ameninţări împotriva Statelor Unite.

„Fenomenele aeriene neidentificate constituie o potenţială ameninţare la adresa securităţii naţionale”, a avertizat alesul democrat André Carson, şeful comisiei parlamentare la originea audierii. „Şi trebuie tratate ca atare”, a adăugat congresmenul, citat de AFP.

Prima audiere publică despre OZN-uri din ultimii 50 de ani

Marți, 17 mai 2022, a avut loc prima audiere din ultimii 50 de ani a Congresului american, pe tema OZN-urilor. Doi oficiali de top ai serviciilor de informații au depus mărturie despre „fenomenele aeriene neidentificate” și potențialele lor riscuri de securitate națională.

Subcomisia pentru combaterea terorismului, contrainformațiilor și contraproliferării din cadrul Comitetului de Informații al Camerei a analizat detalii cu privire la rapoartele despre ”fenomene aeriene neidentificate”. Astfel de conversații la nivel înalt au fost rezervate în ultima jumătate de secol pentru întâlniri cu ușile închise între oficialii militari de rang înalt.

”Poporul american se așteaptă și merită ca liderii săi din guvern și informații să evalueze serios și să răspundă oricăror potențiale riscuri de securitate națională – în special cele pe care nu le înțelegem pe deplin”, a declarat marți președintele panelului, reprezentantul André Carson, într-o declarație.

Ronald Moultrie, cel mai înalt oficial al serviciilor de informații al Pentagonului, și Scott Bray, directorul adjunct al informațiilor navale, au depus mărturie în fața comisiei.

Congresul a solicitat un rapor privind OZN-urile, în iunie 2021

În iunie anul trecut, Congresul a solicitat un raport privind ”fenomenele aeriene neidentificate” (unidentified aerial phenomena- UAP), un alt termen pentru OZN, iar Biroul Directorului de Informații Naționale (DNI) a oferit o evaluare preliminară axată pe 144 de incidente care datează din 2004. DNI a putut doar să explice unu.

Raportul spunea că datele sunt ”în mare măsură neconcludente”, dar majoritatea incidentelor au implicat cu siguranță ”obiecte fizice”. Multe dintre observări au fost raportate de piloți militari.

În 18 dintre incidente, observatorii ”au raportat modele neobișnuite de mișcare a ale fenomenelor aeriene neidentificate sau caracteristici de zbor”, inclusiv obiecte care păreau să zboare ”fără mijloace perceptibile de propulsie”.

”Unele păreau să rămână staționare în timpul vântului în sus, se mișcau împotriva vântului, manevrau brusc sau se mișcau cu o viteză considerabilă, fără mijloace de propulsie vizibile. Într-un număr mic de cazuri, sistemele de aeronave militare au procesat energia de frecvență radio asociată cu observările UAP”, scrie în raport, potrivit Daily Mail.

Adauga un comentariu