National

Pentru cât timp poate bloca PNL mărirea pensiilor. Un fost judecător CCR a oferit răspunsul

Publicat: 23 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pentru cât timp poate bloca PNL mărirea pensiilor. Un fost judecător CCR a oferit răspunsul
Fostul judecător al Curţii Constituţionale din România Petre Lăzăroiu

Petre Lăzăroiu fostul judecător al Curţii Constituţionale din România a explicat în ce măsură poate Partidul Național Liberal să blocheze majorarea pensiilor cu 40%. Vă reamintim că Parlamentul a votat marți amendamentul susținut de Partidul Social Democrat la legea rectificării bugetare.

„Pe moment, pentru un termen, știu eu, luni, câteva luni bune, poate să blocheze creșterea pensiilor. Pentru că orice demers cere timp și întârzie aplicarea legii. Noi trebuie să ne amintim că legea aceasta nici nu trebuia să vină acum. Legea aceasta a fost votată cu o majoritate liniștitoare, a fost bugetată, ceea ce este extrem de important și după aceea, la orice întrebare, s-a pierdut firul: «vom aplica legea, vom aplica legea», dar nu s-a spus niciodată că nu sunt bani”, a explicat judecătorul Petre Lăzăroiu.

Acesta scenariu, din puctul de vedere al fostului judecător CCR, ar fi și mai întunecat în cazul în care liberalii ar câștiga alegerile.

Klau Iohannis: „Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită „

Șeful statului a lansat în cadrul conferinței de presă de astăzi un nou atac la adresa social-democraților. Acesta a făcut referire la votul din Parlament și l-a catalogat ca fiind un acti iresponsabil.

„Din păcate, unii competitor recurg la obișnuitele lor practici retrograde. Sunt politicieni care încă mai cred că oamenii pot fi mințiți în timp ce bugetele locale sunt risipite, iar comunitățile stagnează în subdezvoltare. Ba, mai mult, aceeași politicieni se folosesc de majoritatea pe care o au în Parlament încă pentru a promova tot felul de legi electoraliste și populiste știind foarte bine că sunt inexplicabile în această perioadă de criză sanitară majoră în care bugetul de stat este deja pus în mare presiune.

Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită și să condamne generații întregi să plătească aceste costuri imense. Acest mod cinic de a face politică este de domeniul trecutului. România trebuie să progreseze, iar votul este cel mai important instrument pentru a impune o direcție nouă pozitivă”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre revenirea la starea de urgență: „Trebuie să rămână ultima soluție”

Klaus Iohannis a susținut în această seară o conferință de presă. Acesta a lansat un mesaj prin care îi încurajează pe cetățeni să meargă la vot. De asemenea, acesta a răspuns la o serie de întrebări adresate de jurnaliști. Întrebat despre revenirea la starea de urgență, șeful statului a afirmat că aceasta ar putea fi o ultimă soluție, în cazul în care nicio altă măsură nu ar funcționa.

„Este foarte puțin probabil să mai revenim la starea de urgență pentru că disfuncționalitățile în economie au fost majore. Între timp am învățat multe de această pandemie, știm cum să o gestionăm. Starea de urgență trebuie să rămână ultima soluție, atunci când nimic altceva nu mai funcționează”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre sistemul de sănătate din România: „Nu există proceduri bine stabilite, prevenția este practic inexistentă”

Klaus Iohannis a declarat că își dorește ca România să aibă un Guvern responsabil care să reformeze sistemul de sănătate. Acesta a afirmat că spitalele „nu funcționează” și „nu sunt bine dotate”, neexistând proceduri bine stabilite. Acesta a punctat faptul că prevenția este inexistentă.

”Tema spitalelor și a sănătății publice nu este o temă nouă și eu am atins această temă de foarte multe ori. Am avut discuții cu OMS, am avut semnări de documente, aici, în Sala Unirii. Sistemul nostru de spitale nu funcționează, nu sunt bine dotate, nu există proceduri bine stabilite, prevenția este practic inexistentă, marile măsuri de prevenție care trebuie să meargă în adâncime în populație a dispărut. Toate aceste lucruri trebuie schimbate și de aceea îmi doresc un Guvern care să fie responsabil, care să pună lucrurile în ordine, un Guvern care să poată aplica un plan în 4 ani sau poate un termen chiar mai lung pentru că este o temă foarte importantă”, a spus Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu