Ce poţi face din cartofi şi ceapă verde? O salată numai bună pentru masa de prânz sau de cină, mai ales dacă îi vei adăuga şi sosul vinegretă special.
Ingrediente:
3 cartofi
½ legătură ceapă verde
Pentru sos vinegretă:
1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură oţet din cidru de mere
2 linguri ulei de măsline
1 lingură muştar, de preferat Dijon
1 linguriţă boia dulce
½ linguriţă miere
1 linguriţă pudră de usturoi
sare, după gust
Mod de preparare:
Pentru salată, speli foarte bine coaja cartofilor de murdărie şi îi fierbi în apă clocotită. Ulterior, scoţi cartofii din apă, îi laşi să se răcorească, îi descojeşti şi îi tai felii pe care le vei pune într-un bol. Cureţi şi speli foarte bine ceapa verde sub jet de apă rece, apoi o toci mărunt şi presari peste cartofi.
Pentru sos, amesteci într-un bol zeamă de lămâie, oţet din cidru de mere, muştar, boia dulce, miere, pudră de usturoi şi asezonezi cu sare, după gust. Torni sosul peste salată. Fie laşi salata deoparte, în frigider, un sfert de oră, fie o serveşti caldă. Decorezi cu verdeaţa preferată.