Fructele prospete fac din acest chec un desert revigorant, numai bun după masa încărcată de Sărbători.
Ingrediente pentru chec:
2 ouă
200 g zahăr
240 g iaurt grecesc
100 ml ulei
250 g făină
10 g praf de copt
1 praf de sare
esenţă de vanilie
200 g coacăze
Pentru glazură:
120 g cremă de brânză
50 g unt
150 g zahăr
60 ml lapte
esenţă de vanilie, după gust
coacăze proaspete, pentru decor
Mod de preparare:
Pasezi 150 de grame de coacăze, apoi le treci printr-o sită şi păstrezi sosul obţinut. Mixezi ouăle cu zahărul 5 minute, la viteză mare, până se schimbă la culoare şi capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi iaurtul, uleiul şi esenţă de vanilie, după gust. După ce s-au omogenizat, încorporezi făina amestecată cu sarea şi cu praful de copt. Dai deoparte un sfert din compoziţie şi o combini cu sosul de coacăze. Restul de compoziţie îl amesteci cu coacăzele întregi.
Tapetezi o tavă de chec şi pui trei sferturi din compoziţia cu coacăze întregi, apoi adaugi compoziţia cu sos de coacăze şi deasupra torni compoziţia simplă rămasă. Dai checul la cuptor, la 190 °C, până trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit în tavă 15 minute, înainte să-l scoţi pe un grătar.
Pentru glazură, mixezi untul cu crema de brânză, cu zahărul şi cu esenţa de vanilie până când capătă o consistenţă pufoasă. Torni lapte până când capătă consistenţa dorită de glazură. O torni peste chec după ce acesta din urmă s-a răcorit. Decorezi cu coacăze proaspete.