Eveniment-Social

Pentru vaccinarea cu AstraZeneca nu mai este nevoie de programări

Publicat: 16 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pentru vaccinarea cu AstraZeneca nu mai este nevoie de programări
Începând de vineri, 16 aprilie, românii se pot vaccina fără programare cu Astrazeneca

Începând cu ziua de vineri 16 aprilie 2021, ieşenii se pot vaccina cu AstraZeneca fără programare în centrele care au locuri disponibile. Un număr considerabil de oameni au refuzat să facă acest vaccin, fiind rămase foarte multe doze.

Autorităţile explică faptul că cei ce vor să facă acest vaccin trebuie să consulte harta interactivă, „Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) şi în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri şi instrucţiuni”, a transmis CNCAV, informează News.ro.

Unde se pot uita ieşenii pentru a vedea centrele la care se pot vaccina

Ieşenii care vor să facă vaccinul AstraZeneca trebuie să acceseze platforma naţională de informare cu privire la vaccinare. Pe site pot vedea centrele la care se pot vaccina fără a se mai programa.

”Prezentaţi-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate. Vaccinarea se va realiza în limita capacităţii de vaccinare a centrului. Asiguraţi-vă că nu aveţi simptome asociate COVID19”, au transmis autorităţile.

Majoritatea oamenilor care se vaccinează prefera Pfizer

Majoritatea populaţiei preferă să facă vaccinul Pfizer, iar cei care au fost repartizaţi să se vaccineze cu AstraZeneca anulează programarea. Valeriu Gheorghiţă responsabilul companiei de vaccinare în România a fost cel care a observat această diferenţă între vaccine.

Lumea refuza vaccinul AstraZeneca după ce au aflat că tot mai multe persoane au avut reacții adverse după ce şi-au administrat prima doză. Romanii şi-au pierdut încrederea în acest vaccin:

” La acest moment în centrele de vaccinare mai sunt 18.000 de locuri libere la AstraZeneca. Ca atare, deși și-au anulat un număr mare de persoane programările, în același timp un număr și mai mare de oameni și-au făcut programare. La centrele Pfizer nu mai sunt locuri libere în centrele de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă.

Ieşenii refuză să mai facă vaccinul AstraZeneca, unii încă nu s-au decis dacă să se ducă la rapel

În centrele din judeţul Iaşi, persoanele programte la vaccinul AstraZeneca nu s-au prezentat pentru a li se administra doza. Ieşenii care s-au vaccinat cu prima doză sunt indecişi dacă o vor face pe cea de-a doua. Numărul de programări anulate au început atunci când au aprut informaţii cu privire la cazurile de tromboza post-vaccinare. Medicii de familie au observat că ieşenii prefera să se înscrie pe listele lungi lungi pentru a se vaccina cu Pfizer:

„S-au retras persoane de la vaccinarea cu AstraZeneca. Mai sunt și cei care au făcut prima doză și discută dacă vor merge să facă și cea de-a două doză sau nu. Cert este că nici de la AstraZeneca, nici de la Pfizer sau Modernă nu au fost reacții adverse grave, sunt aceleași tipuri de reacții întâlnite la toate. Pacienții au început să se retragă odată cu 15 martie 2021, de când au început să apară referiri contradictorii la acest vaccin. Mulți dintre ei nici nu ne mai anunță și refuză să ne mai întrebe”, a spus dr. Anca Deleanu, președinta Societății Medicilor de Familie din Iași.

Adauga un comentariu