Este oficial. Ministerul Afacerilor Interne a recunoscut că studenți veniți în România, membri ai grupării teroriste Hamas, beneficiază de pregătire militară. Și sunt învățați nu numai cum să ucidă utilizând armamentul din dotare. Ci și cum să construiască tuneluri, cum să le amenajeze, cum să creeze și să întrețină căile de acces și de evacuare, cum să le asigure alimentarea cu energie electrică și apă și, de asemenea, cum să construiască suporturile aflate pe pereții laterali pe care le-am văzut toți în relatările războiului din Gaza, folosite pentru depozitarea rachetelor. Ei bine, de ani de zile, toate aceste lucruri se învață la București. Cursurile au fost absolvite până în prezent de cel puțin de 70 de palestinieni, cei mai mulți dintre aceștia fiind membri Hamas.
Motivul bizar pentru care a fost scoasă proba scrisă din concursul pentru ocuparea funcției de rector al Academiei de Poliție. Raed Arafat, în comisia de examen.
Și siteul ziare.com s-a ocupat de-a lungul timpului de acest caz. Iată ce relatează:
„Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza a devenit una dintre cele mai controversate instituții de învățământ ale MAI. După mai multe scandaluri, printre care unul de șantaj asupra unei jurnaliste, instituția a ajuns din nou în atenția opiniei publice, de această dată cu un concurs de ocuparea postului de rector. Se fac modificări ale regulilor de concurs în funcție, se pare, de cine are de câștigat de pe urma acestora. Acum este vorba despre scoaterea unei probe din examen pentru că cel care trebuie să ia funcția scoasă la concurs nu a trecut data trecută de aceasta.Mai mult, niciunul dintre membrii comisiei de examen nu are nicio treabă cu Academia de Poliție.
Sindicatul Europol a precizat pe 9 septembrie, că doar cu o săptămână înaintea expirării împuternicirii actualei conduceri, ”Senatul Universitar a aprobat componența comisiei de concurs pentru funcția de comandant al Academiei de Poliție.În acord cu recenta metodologie de concurs, modificată după ce acum câteva luni actualul împuternicit nu a reușit să obțină nota 7 la proba scrisă, președinte urmează să fie desemnat secretarul de stat Raed Arafat, iar membri, directorul DGA Liviu Vasilescu și comandantul UNAp generalul de brigadă Daniel Pop. Este important de subliniat ca niciunul dintre membri comisiei de concurs nu este absolvent al studiilor de licență ale Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, dar cu toate acestea ei vor evalua cât de pregătiți sunt cei care vor să conducă această instituție de învățământ superior.
Si dacă Senatul Universitar ne-a dezamăgit, eliminând din metodologie buclucașa probă scrisă, care a pus în impas ambii candidați la concursul anterior, sperăm că măcar comisia de concurs, compusă din profesioniști ai mediului de ordine publică și siguranță națională, să asigure o justă și exigentă evaluare a celor care aspiră să coordoneze formarea viitorilor ofițeri de poliție”, se arată pe siteul Sindicatului Europol.
De la punerea la dispoziție în anul 2018 a ultimului rector ales – chestorul Adrian Iacob, atribuțiile funcției de comandant (rector) au fost exercitate, potrivit sindicatului Europol, de nu mai puțin de 5 ofițeri, cu mandate ce au durat de la 6 zile la 1 an (maximul pe care îl permite legea în prezent).Actualul împuternicit în funcția de comandant al Academiei de Poliție este generalul de brigadă Liviu Uzlău, care se confruntă în prezent cu o serie de probleme penale, fiind cercetat alături de alți ofițeri cu funcții de comandă din cadrul Jandarmeriei romane pentru implicarea în evenimentele din 10 august, când acesta se afla în concediu însă în fapt el coordona activitățile operative ale dispozitivelor de jandarmi din Piata Victoriei. Al doilea dosar important al acestuia este cel în care, alături de alți sefi din Jandarmerie, Uzlău are pontate și plătite 26 de ore lucrate pe zi, în unele dintre zile nici măcar nefiind la locul de muncă. Următorul este Claudiu Chindriș, un fost șef SRI, fără legătură cu mediul academic. El a urmat împuternicirii lui David Ungureanu, un apropiat al unor factori de decizie din Ministerul de Interne. Acesta venise în locul lui Adrian Iacob, în 2011, când acesta era acuzat de plagiat, scandal în urma căruia jurnalista Emilia Șercan a ajuns să fie șantajată”