Local

Percheziţii de amploare la Iaşi! Mascaţii au descins în mai multe locaţii deținute de interlopi (Exclusiv) – GALERIE FOTO, UPDATE, VIDEO

Publicat: 18 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Percheziţii de amploare la Iaşi Mascaţii au descins în mai multe locaţii deținute de interlopi Exclusiv - GALERIE FOTO UPDATE VIDEO
Percheziții în municipiul Iași. Mai mulți interlopi, vizați într-un dosar de trafic de persoane

Astăzi, 18 ianuarie 2022, polițiștii și jandarmii au descins în mai multe locații din municipiul Iași deținute de interlopi. Acțiunea are loc după ce mai mulți indivizi sunt suspecți de trafic de persoane.

UPDATE: „La data de 18.01.2022, poliţiştii au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2019, mai multe persoane, cunoscute ca făcând parte dintr-o familie cu trecut infracțional de pe raza județului Iași, au constituit un grup infracțional organizat, structurat, bazat pe relații de rudenie și interese comune, care a acționat în mod coordonat, în scopul comiterii unor infracțiuni de trafic și exploatare a unor victime vulnerabile financiar și emoțional.

Astfel, membrii grupării au racolat, transportat pe teritoriul mai multor state europene, cazat și înlesnit practicarea prostituției pentru mai multe victime minore și majore, foloasele materiale obținute fiind însușite în totalitate de către membrii grupării”, au transmis autoritățile.

UPDATE: În acest dosar de trafic de persoane este vizat clanul Tănase. Mai multe persoane au fost ridicate și duse la audieri.

Aproximativ 100 de percheziții, desfășurate astăzi la nivel național

Poliția Română a efectuat marți, 18 ianuarie, 97 de percheziții domiciliare pentru combaterea infracționalității, tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale.

„Perchezițiile sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unitățile de parchet competente, în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri, trafic de migranți, trafic de persoane, trafic de minori, pornografie infantilă, camătă, șantaj, fals, uz de fals, tâlhărie calificată, lipsire de libertate, furt și înșelăciune. Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal. Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză. Activitățile de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice”, se arăta într-un comunicat transmis de Poliţia Română.

 

Adauga un comentariu