Local

Percheziții în Iași, Brașov și Suceava! O persoană, cercetată pentru trafic de minori

Publicat: 28 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Percheziții în Iași Brașov și Suceava O persoană cercetată pentru trafic de minori
Percheziții în Iași, Brașov și Suceava! O persoană, cercetată pentru trafic de minori

Au fost efectuate percheziții domiciliare în județul Iași și în municipiile Brașov și Suceava. În acest sens, o persoană a fost reținută și este cercetată pentru infracțiunea de trafic de minori.

Se pare că persoana respectivă ar fi recrutat o tânără de 17 ani în scopul exploatării și a fost obligată să practice prostituția.

„La data de 27 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, au organizat și desfășurat o acțiune care a vizat traficul de minori.

În cadrul acțiunii, la data de 27 aprilie a.c., au fost efectuate trei percheziții domiciliare, în județul Iași și în municipiile Brașov și Suceava. O persoană a fost reținută de procurorul de caz, urmând a fi prezentată Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în luna august a anului 2022, persoana respectivă ar fi recrutat o tânără, de 17 ani și ar fi profitat de starea vădită de vulnerabilitate în care se afla (vârstă fragedă, lipsuri materiale, alienare familială).

Ulterior, în perioada august 2022 – aprilie 2023, persoana ar fi adăpostit tânăra în apartamente închiriate în regim hotelier și ar fi transportat-o în municipiile Iași, Suceava, Brașov și Bacău, în scopul exploatării, prin obligare la practicarea prostituției.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate sume de bani, înscrisuri relevante pentru soluționarea cauzei, telefoane mobile și un autoturism.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor brigăzilor de combatere a criminalității organizate Brașov și Suceava și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

Adauga un comentariu