Local

Percheziții în Iași și Neamț. Sunt vizați mai mulți medici de familie care vaccinau anti-Covid-19 fictiv

Publicat: 12 ian. 2022

Astăzi, 12 ianuarie 2022, polițiștii au descins la mai multe locuințe din județele Iași și Neamț. Sunt vizați mai mulți medici de familie care ar fi vaccinat fictiv.

”Astăzi, 12 ianuarie 2022, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, efectuează un număr de 25 de percheziţii la domiciliile unor persoane din judeţele Neamţ şi Iaşi, suspectate de săvârşirea unor infracţiuni de fals şi corupţie în legătură cu obţinerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19”, a transmis, miercuri, Direcţia Generală Anticorupţie.

Potrivit sursei citate, de asemenea, se pun în executare 5 mandate de aducere şi  7 ordonanţe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice.

”Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracţională săvârşite începând cu jumătatea anului 2021 şi până în prezent, de către medici şi asistenţi medicali din cele două judeţe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obţinut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezenţa fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare”, a transmis sursa citată.

Citește și: Medicul Daniela Bejan, premiat de prefectul Iaşului pentru că a vaccinat în masă împotriva Covid 19, ridicată de DGA? Are telefonul închis

Dosar penal pentru mai mulți medici de familie din Iași și Neamț

Dosarul penal a fost iniţiat ca urmare a sesizării formulate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ de către D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ.

 ”Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor  D.G.A. din cadrul serviciilor judeţene anticorupţie Neamţ, Suceava, Iaşi, Vaslui şi Bacău, a poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, precum şi efective ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ şi Brigăzilor de Operaţiuni Speciale Bacău şi Suceava”, a mai transmis DGA.

Surse judiciare au precizat că este vorba, între altele,  despre cabinete medicale ale unor medici de familie din comunele Taşca şi Ţibucani, din judeţul Neamţ, şi din comuna Ciohoreni din judeţul Iaşi.  De asemenea, este vizată activitatea a două centre de vaccinare drive-thru din Piatra Neamţ care în prezent nu mai funcţionează.

Oamenii legii suspectează că zeci de persoane din judeţul Neamţ au beneficiat de certificate de vaccinare, fără a se imuniza, iar în unele cazuri fără a trece pe la cabinetele medicale.  Pentru obţinerea documentelor se plătea între 100 şi 250 de euro.
Adauga un comentariu