Local

Percheziții în pușcăria ieșeană! Ce au descoperit anchetatorii în temnița din Copou

Publicat: 22 feb. 2020

Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au precizat că, în urmă cu două seri, la nivelul a zece unități subordonate au fost derulate acțiuni de percheziție cu caracter inopinat, în vederea prevenirii evenimentelor negative, a menținerii siguranței locurilor de deținere, precum și pentru descurajarea oricăror comportamente neconforme în rândul persoanelor custodiate.
Unele dintre acțiuni s-au derulat cu sprijinul unor structuri locale ale Ministerului Afacerilor Interne, în baza protocoalelor de colaborare. Unitățile vizate au fost cele din Iași, Giurgiu, Tulcea, Galați, Gherla, Târgu-Jiu, București-Jilava, Mioveni, Drobeta-Turnu Severin și Brăila.

„Demersurile se înscriu în lista măsurilor cu caracter preventiv și de optimizare a siguranței locurilor de deținere, dispuse periodic de la nivelul managementului central. Punctual, pentru Penitenciarul Iași, în urma acțiunii de percheziție nu au fost constatate aspecte negative majore. Obiectele si bunurile ce sunt interzise a se afla în posesia deținuților, identificate și confiscate de personalul angrenat în acțiunea de percheziție, au constat în fierbătoare improvizate si fructe fermentate”, a declarat inspectorul Mihaela Cristina Enache, purtătorul de cuvânt al ANP.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu