Prima pagină » Actualitate » Percheziții la „Clanul Luptătorilor” și „Clanul Geamănu”. Sunt vizați membri suspecți de șantaj și cămătărie
Percheziții la „Clanul Luptătorilor” și „Clanul Geamănu”. Sunt vizați membri suspecți de șantaj și cămătărie

Percheziții la „Clanul Luptătorilor” și „Clanul Geamănu”. Sunt vizați membri suspecți de șantaj și cămătărie

11 aug. 2021, 09:40,
în Actualitate

În aceste momente, polițiștii au descins la București, la mai multi cămătari. Mai precis, perchezițiile au loc la „Clanul Luptătorilor”. Surse judiciare susțin că este vorba despre membrii ai clanului Geamănu, iar vizați sunt Petre Geamănu și Eugen Preda.

„Pe raza municipiului București și a mai multor județe într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj”, potrivit oamenilor legii.

”Clanul luptătorilor” face legea în Sectorul 6 al Capitalei. Gruparea este recunoscută pentru șantaj, taxe de protecție și cămătarie în cartierul Militari.

Eugen Preda, liderul clanului, a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru celebrul furt de arme din unitatea militară de la Ciorogarla din ianuarie 2009. Preda a fost eliberat condiționat din penitenciar în noiembrie 2017 după ce a beneficiat de prevederile Legii recursului compensatoriu.

Eugen Preda a fost sportiv de performanță legitimat la Dinamo Brașov și subofițer în Ministerul de Interne. El a făcut parte din delegația României care a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.

Petre Geamănu a părăsit penitenciarul în 2017, după ce și-a ispășit o pedeapsă de 11 ani de detenție pentru furturi din tiruri. Potrivit Protv, se ocupa cu administrarea unei bălți de pește, la marginea Bucureştiului.

Cel mai mare scandal iscat între interlopii din Iași

Smardoi, bombardieri, săgeți, locotenenți și tot tacâmul, din asta se alcătuiește mafia la Iași. O mână de polițiștii din Iași au reușit să impună respect și să stea pe capul bombardierilor la orice mișcare. Se pare că strategia „gaborilor” de a sta mereu pe capul celor ce se autointitulează „interlopi” funcționează de minune. Interlopii au devenit băieți cuminți, că e greu să tot cadă la pușcărie, mai ales în pandemie.

Lumea în care se învârt aceste personaje este una cât se poate de pestriță. Dacă odinioară interlopii puteau fi considerați mafioți pentru că ajungeau să controleze mase întregi de oameni în țară sau în străinătate, acum majoritatea interlopilor trăiesc modest. Modestia „bombardierilor” nu este niciodată afișată. Mașinile trebuie să fie de lux, dacă se poate BMW sau Mercedes, dacă vorbim despre cele împrumutate. Dacă vorbim strict de lumea interlopă din Iași, nu prea avem pe cine aduce în discuție. Există totuși câteva nume cunoscute în țară și în străinătate, nume pe care unii se fereau acum câțiva ani să le rostească.

Conflict aprins între două familii de interlopi, pe Facebook

În ultima vreme, mulțumită rețelelor de socializare, războaiele sângeroase de care mai toți interlopii vorbeau nu mai există. Drept este că pentru interlopi bătăliile date în online sunt cât se poate de productive. De ce? Este foarte simplu. Să începem cu un exemplu clar. Familia Corduneanu și Familia Tănase. Cele două familii sunt de ani întregi rivale. Ce au de împărțit este greu de spus. Nu este vorba despre lucruri materiale, ci mai degrabă despre chestii spirituale, despre teritorii de influență.

Familia Tănase numără mai mulți membri, iar cel mai cunoscut dintre ei este Cosmos Tănase, un interlop din garda veche, care a făcut cunoștință cu palma justiției, iar de scandaluri în stradă nu a stat departe. Acum, nepoții lui Cosmos sunt cei mai vocali din familie. Jean Brăileanu și fratele său, Constantin Vandam, s-au luat în repetate rânduri pe rețelele de socializare de frații Corduneanu. Jean și Vandam i-au făcut pe Corduneni în toate felurile, iar cei din urmă nu au stat cu mâinile în sân. După ce s-au înjurat ca la ușa cortului în ultimii ani și s-au amenințat cât s-a putut de mult, ceva pare că s-a întâmplat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024