Bzi.ro

Percheziții la suspecți de trafic de persoane! Tinere, duse „la produs” în Olanda! – VIDEO

Publicat: 09 oct. 2019
668 Vizite 0 Comentarii
Editia PDF
15 Oct. 2019

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Iași, au efectuat șase percheziții domiciliare pe raza municipiilor Iași, Piatra Neamț și Bârlad. Este vorba despre o cauză vizând destructurarea unei grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunii de trafic de persoane.

Activitățile au fost integrate acțiunii comune executate în parteneriat cu autoritătile judiciare competente din Olanda. A fost vorba despre executarea unui Acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă. În baza acestuia au fost efectuate simultan mai multe activități procedurale în cadrul operatiunii „Schipbeek”.

„Începând cu anul 2015, a fost constituit un grup infracțional organizat, format din trei cetățeni români și alți trei cetățeni olandezi, care au acționat în mod coordonat în ceea ce privește recrutarea mai multor tinere, în vederea exploatării sexuale a acestora pe relația Romania-Olanda, precum și al obținerii unor foloase materiale substanțiale din activitățile de prostituție desfășurate de acestea. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reținut faptul că, în această perioadă, gruparea infracțională a reușit să recruteze peste opt tinere românce și alte nouă tinere din Republica Moldova, care au fost obligate să practice prostituția, prin folosirea de violențe, amenințări și șantaj, în bordeluri clandestine care funcționau în locuințele închiriate de către membrii grupării”, au declarat miercuri procurorii DIICOT Iași.

Conform acestora, cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, telefoane mobile, suma de 5.880 de euro și înscrisuri. Suportul financiar și logistic a fost asigurat de către Eurojust.

Ce au ridicat anchetatorii

La acțiunea din România a participat un ofițer de Poliție olandez, din cadrul Oost Nederland Politie Enschede, iar trei ofițeri de Poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Iași – S.C.T.P. s-au deplasat în Olanda pentru acordarea de suport operativ în vederea realizării acțiunii.
În urma acțiunii, doi suspecți, cetățeni români, au fost reținuți în Olanda și Belgia.
Autoritățile olandeze efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de migranți, angajare ilegală, spălare de bani, amenințare, vătămare corporală, viol și lipsire de libertate intenționată.  În cauză cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit