Local

Percheziţii la Vama Sculeni din partea Republicii Moldova! Mai mulţi poliţişti de frontieră au fost reţinuţi

Publicat: 03 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Percheziţii la Vama Sculeni din partea Republicii Moldova Mai mulţi poliţişti de frontieră au fost reţinuţi
Au fost percheziții la Vama Sculeni, partea de graniță a Republicii Moldova

În aceste momente, la Vama Sculeni, pe partea Republicii Moldova de graniță au fost efectuate mai multe percheziţii. Se pare că erau vizaţi mai mulţi poliţişti din cadrul Poliției de Frontieră care ar fi acuzaţi de mai multe fapte de corupţie.

În cadrul percheziţiilor cinci poliţişti de frontieră au fost reţinuţi de SPIA şi Procuratura Anticorupţie. Aceştia sunt suspectaţi de corupere pasivă.

Descinderile au loc în cadrul unui dosar inițiat pe faptul coruperii active, coruperii pasive și traficului de influență, anunță Procuratura Generală.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații a fost documentată activitatea ilegală a mai multor angajați ai Poliției de Frontieră care din primăvara acestui an și până în prezent, ar fi pretins și primit sume cuprinse între 50 şi 700 de euro de la mai mulți transportatori ilegali de pasageri și colete.

În schimbul acestor sume, polițiștii de frontieră ar fi favorizat trecerea autovehiculelor ce transportau pasageri şi colete, fără a dispune verificările impuse de lege, precum și a nu-i plasa în autoizolare la intrare în Republica Moldova.

Până la această oră, procurorii anticorupție au reținut 5 persoane, printre care 4 angajați ai Poliției de Frontieră și un transportator de pasageri şi colete.

Adauga un comentariu