Sport

Performanță unică în istoria tenisului feminin, reușită de Simona Halep

Publicat: 22 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Performanță unică în istoria tenisului feminin reușită de Simona Halep
Romania's Simona Halep celebrates after victory in her women's singles match against Australia's Jarmila Gajdosova on day three of the 2015 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 22, 2015. AFP PHOTO / PAUL CROCK -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE

Simona Halep a reușit o performanță care o face unică în lume. Este singura jucătoare din lume care depășește cifra de 300 de săptămâni legate în top 10 WTA. Simona a intrat în top 10 WTA pe data de 27 ianuarie 2014. De atunci și până acum, campioana noastră nu a fost scoasă din elita tenisului feminin mondial.

Luni, Simona a bifat o bornă care cu greu va mai fi egalată de o altă sportivă. Încă din 4 septembrie 2019, Simona Halep a egalat recordul deținut de Venus Williams. Acesta era vechi de 16 ani și cumula 293 de săptămâni consecutive în care se afla în Top 10 WTA. Venus Williams realizase performanța în perioada 1998-2003.

Simona Halep – 300 de săptămâni în top WTA

„Este destul de impresionant, mă bucur că am putut face toate aceste lucruri de până acum, sunt rezultate mari și desigur că toată munca îmi este răsplătită. Sunt fericită să fiu în această poziţie şi, aşa cum vedeţi, chiar mă bucur să joc tenis”, a spus Simona Halep după turneul de la Miami.

În aceste zile, Simona Halep se află la Shenzhen, însoțită de antrenorul Darren Cahill, pentru a participa la Turneul Campioanelor, care are loc între 27 octombrie și 3 noiembrie și oferă premii de 14 milioane de euro.

Adauga un comentariu