Actualitate

Pericol de explozie! Muniție foarte periculoasă, găsită în peretele unei case în timpul demolării

Publicat: 03 dec. 2022
Pericol de explozie Muniție foarte periculoasă găsită în peretele unei case în timpul demolării
Muniție foarte periculoasă, găsită în peretele unei case în timpul demolării

Zeci de elemente de muniţie, între care şi zece grenade ofensive, au fost descoperite în timpul demolării unei locuinţe din Bistriţa Năsăud. Pirotehniştii au decis asanarea muniţiei în apropierea locului în care aceasta a fost descoperită, având în vedere că era „foarte periculoasă la manipulare, transport şi depozitare”.

Zece grenade ofensive, 18 cartuşe şi trei arme au fost descoperite, sâmbătă după amiază, în localitatea Mintiu din judeţul Bistriţa Năsăud.  Elementele de muniţie au fost găsite în peretele unei case aflate în curs de demolare.

„Muniţia asanată este foarte periculoasă la manipulare, transport şi depozitare, iar din această cauză s-a luat decizia de a fi distrusă pe un teren din apropierea locului descoperirii acesteia. Misiunea a fost executată cu sprijinul poliţiştilor, jandarmilor şi a autorităţilor locale din comuna Nimigea”, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa Năsăud.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţie neexplodată, pirotehnicienii recomandă cetăţenilor să sune la numărul unic de urgenţă 112, să nu atingă, să nu lovească şi să nu mişte muniţia găsită.

 
Adauga un comentariu