International

Pericol iminent! Fotografiile publicate de NASA dovedesc acest lucru – FOTO

Publicat: 23 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

La începutul acestei luni, temperaturile din Antarctica păreau să atingă 20.7 grade Celsius, aceeași temperatură înregistrată în Los Angeles în aceeași zi. NASA a publicat o serie de fotografii cu o insulă din Antarctica din care se vede topirea dramatică a gheții, scrie CBC News.

NASA a lansat două imagini noi cu Insula Eagle din Antarctica. Fotografiile surprind insula în zilele de 4 februarie și 13 februarie, informează mediafax.ro.

Din aceste imagini se poate vedea scăderea dramatică a gheții și zăpezii de pe insula care se află la 40 de kilometri de baza de cercetare Esperanza din Argentina, locul în care s-a înregistrat pe 6 februarie recordul de temperatură, scrie CBC News.

În cursul zilei de 6 februarie, insula Eagle a pierdut aproximativ 20% din acumularea sezonieră de zăpadă, a anunțat NASA.

„Nu am văzut niciodată până acum gheața topindu-se atât de rapid în Antarctica”, a spus Mauri Pelto, un glaciolog la Nichols College din Massachusetts, într-un comunicat de presă al NASA .

El a explicat că astfel de fenomene se întâlnesc în Alaska și Groenlanda, „dar nu și în Antarctica”.

Ianuarie 2020 a fost cea mai fierbinte lună ianuarie din ultimii 141 de ani. Temperatura medie a fost cu 0,02 grade Celsius mai ridicată ca cea înregistrată în 2016, când se stabilise precedentul record.

Şocul cel mai mare a fost în Antarctica.

„Este un record pentru orice staţie meteo de oriunde în Antarctica. Dacă te duci acolo vara, pentru că acum e vară acolo (…) temperatura nu depăşeşte, în general 0 grade Celsius. Deci o temepratură de 21 de grade Celsius e ceva important”, a spus, la CBS, Gavin Schmidt, climatolog.

Din cauza căldurii, o bucată de gheaţă cât statul Malta s-a rupt din gheţarul Pine Island.

Adauga un comentariu