Economic Local

Perioadă aglomerată pentru Serviciul de Ambulanță. În ultima săptămână a crescut numărul solicitărilor

Publicat: 31 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Perioadă aglomerată pentru Serviciul de Ambulanță. În ultima săptămână a crescut numărul solicitărilor

Încă din prima zi de Crăciun, echipajele au intervenit la mai multe cazuri. Vremea nefavorabilă din ultimele zile a îngreunat accesul echipajelor, mai ales în zonele rurale

Perioada aceasta din an este cea mai aglomerată pentru Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Iași. Potrivit informațiilor furnizate de SAJ Iași, au fost întârzieri în transportarea pacienților din cauza vremii din ultima perioadă. Primele probleme au apărut în prima zi de Crăciun, când un echipaj al Ambulanței din Iași transporta o pacientă spre Târgu-Mureș. Echipajul a ajuns cu întârziere la locul stabilit din cauza drumului greu practicabil. „Am avut o solicitare, un transfer de la Iași la Târgu Mureș. Acesta trebuia efectuat în 12 ore, ambele echipaje trebuind să se întâlnească la mijlocul drumului. Însă, din cauza drumului cu probleme, a fost o întârziere de trei ore. În această perioadă, starea drumurilor a fost problema principală”, a declarat Radu Calistru, managerul SAJ Iași.

Toate echipajele lucrează în această perioadă

Acesta susține că a colaborat cu autoritățile locale pentru ca drumurile să fie curățate, iar Ambulanțele să ajungă mai repede la pacienți. Astfel, pe data de 28 au fost numeroase intervenții, fiind drumuri blocate la Cioca Boca, Epureni, Pașcani-Movileni, care au îngreunat intervenția ambulanței. „Am colaborat cu cei de la drumuri (n.r.- Direcția Regională de Drumuri și Poduri, Direcția Județeană de Drumuri) pentru a ajunge la toate cazurile. Ieri (n.r.- 29 decembrie) a fost un caz special, la Epureni, și a durat intervenția puțin mai mult, însă până la urmă am ajuns la toate solicitările și s-au rezoilvat toate situațiile”, a mai spus managerul. Întrucât în această perioadă crește numărul solicitărilor, potrivit SAJ, în medie, într-o tură de zi au fost 220 de solicitări, iar într-o tură de noapte, 166. „Pe data de 28 decembrie s-au înregistrat 237 de solicitări în tura de zi și 145 pe timp de noapte. Noi avem 33 de echipaje care asigură tot județul pe timpul zilei și 32 pe timpul nopții”, a mai adăugat managerul SAJ Iași.

Adauga un comentariu