Sport

Perioada de pregătire necesară înainte de reluarea campionatului: „Altfel riscăm accidentări”

Publicat: 06 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Perioada de pregătire necesară înainte de reluarea campionatului Altfel riscăm accidentări
Conferinta de presa, desfasurata la sala de conferinta de la Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj-Napoca, miercuri, 13 iunie 2018, in cadrul careia a fost prezentat Edward Iordanescu, noul antrenor al echipei CFR Cluj, la care au mai participat: Bogdan Mara, director sportiv, Iuliu Muresan, presedinte si Oana Sabau, ofiter de presa al clubului din Gruia. Edi Iordanescu va avea ca principal obiectiv castigarea titlului si intrarea in grupele Champions League sau Europa League. Iordanescu jr. a mai fost antrenor principal la ASA Targu Mures, Fortuna Poiana Campina, Pandurii, CSKA Sofia si Astra Giurgiu. © FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro

Edi Iordănescu consideră că perioada minimă de pregătire a echipelor înainte de primul meci oficial este de trei săptămâni.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență pe teritoriul României nu va fi prelungită după 15 mai, decizie ce le permite cluburilor să reia antrenamentele. Totuși, până la restartul Ligii 1 va fi necesară o perioadă de pregătire de cel puțin trei săptămâni, consideră antrenorul lui Gaz Metan Mediaș, altfel ar exista riscul unor accidentări serioase.

Minimum trei săptămâni de pregătire înainte de meciuri oficiale

„Perioada de reintegrare a echipei ar trebui să fie egală cu perioada de pauză, dar nu e posibil acum să stăm două luni, dar minimul pe care l-am putea gestiona este de trei săptămâni de pregătire și în a patra să începem competiția. Trebuie să remontăm echipa fizic și mental.
Jucătorii nu au fost obișnuiți cu o astfel de pauză și fiecare o gestionează într-un anumit fel. Apoi avem nevoie de o perioadă în care să reglăm automatismele de joc, pentru că într-o perioadă atât de lungă de pauză aceste lucruri se pierd.
Trebuie să reușim să aducem jucătorii la un nivel fizic ridicat, altfel riscăm accidentări musculare care i-ar scoate din circuit câteva săptămâni, ceea ce ar putea însemna că îi pierzi pentru tot restul sezonului. Partea fizică nu poți să o rezolvi în câteva zile”, a declarat Edi Iordănescu.

Gaz Metan nu poate relua antrenamentele înainte de 15 mai

Gaz Metan Mediaș, club aflat în premieră în play-off, nu poate relua antrenamentele până la ridicarea stării de urgență, cum s-a întâmplat deja la FCSB și Craiova, contractele angajaților fiind suspendate până la jumătatea lunii mai.

„Noi avem o situație specială, suntem în șomaj tehnic și nu puteam începe procesul de reintegrare a echipei. Toată lumea își dorește să începem. Și noi avem datoria față de cei care ne dau bani să oferim un fotbal bun, de calitate, și pentru asta avem nevoie de o perioadă de pregătire în echipă.
Jucătorii trebuie să se reconecteze din punct de vedere mental, trebuie să ne restructurăm rapid, să începem pregătirea cum trebuie”, consideră Edi Iordănescu

Adauga un comentariu