Local

Permis de conducere fals descoperit de poliţiştii de frontieră ieşeni

Publicat: 28 apr. 2020

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un bărbat, care deţinea un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republicii Moldova, ce s-a dovedit a fi fals.

„În data de 28 aprilie a.c., în jurul orei 01.40, s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare controlului pentru trecerea frontierei, un tânăr, cu cetățenie română şi R. Moldova, în vârstă de 24 de ani, călătorind cu un autoturism marca Renault, înmatriculat în Franţa.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deţine documente false, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra tânărului.

În bagajele personale a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, document ce nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a achiziţionat documentul de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, plătind suma de 50 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale. ”, a transmis purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, comisar-şef de poliţie Mihaela Lazăr Denis.

Adauga un comentariu