Economic Local

Permis de conducere falsificat, cumpărat cu 50 de euro

Publicat: 14 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Permis de conducere falsificat cumpărat cu 50 de euro

Un tânăr cu cetățenie R. Moldova este cercetat de polițiștii de frontieră ieșeni după ce a prezentat la control un permis de conducere fals. Acesta nu era posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În data de 12 ianuarie, în jurul orei 17:30, acesta s-a prezentat în vama Albița pentru a ieși din țară. Cetățeanul din R. Moldova, I.G., în vârstă de 22 de ani, conducea un autoturism marca Mitsubishi, înmatriculat în Italia.

„Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontieră de I.G., colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. În urma verificărilor efectuate s-a mai constatat că I.G. nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Moldoveanul a spus că a cumpărat permisul din Iași

Tânărul a spus că a cumpărat permisul de conducere prin intermediul unui cetățean din Iași, ale cărui date nu le cunoaște. Acesta a menționat faptul că a cumăprat actul fals contra sumei de 50 de euro și că este prima dată când conduce un autovehicul pe drumurile publice și când folosește documentul, deși știa că este fals.

„Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz fals și conducere unui vehicul fără permis de conducere”, au mai declarat oficialii ITPF Iași.

Adauga un comentariu