Economic Local

Permis de conducere falsificat, cumpărat cu 50 de euro de la moldoveni

Publicat: 11 ian. 2020

Un tânăr cu cetățenie română și R. Moldova a fost depistat în timp ce conducea având un permis de conducere fals. În data de 9 ianuarie, în jurul orei 21:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, T.I., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 25 de ani, s-a prezentat pentru a intra în țară. Acesta era pasager într-un microbuz înmatriculat în R. Moldova.
În timpul controlului efectuat asupra documentelor persoanelor din microbuz, oamenii legii au observat între filele pașaportului lui T.I. un permis de conducere cu însemnele autorităților române, eliberat pe numele acestuia.

„Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, au fost efectuate verificări specifice, în urma cărora polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

A spus că a cumpărat permisul de la un necunoscut

Tânărul a spus faptul că a procurat permisul de conducere prin intermediul unui cetățean din R. Moldova, ale cărui date nu le cunoaște, în schimbul sumei de 50 de euro.

„Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale”, au mai precizat oficialii ITPF Iașiloading...

Adauga un comentariu