Local

Iașean prins în flagrant în timp ce oferea unui polițist suma de 15.000 de lei cu titlu de mită

Publicat: 07 oct. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Iașean prins în flagrant în timp ce oferea unui polițist suma de 15.000 de lei cu titlu de mită

La data de 07 septembrie 2022, lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași și Direcția Anchete, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au prins în flagrant o persoană fără calitate specială, în timp ce oferea cu titlu de mită suma de 15.000 de lei unui agent de poliție, pentru a-l determina să îndeplinească un act contrar atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru distrugerea actelor procedurale pe care le întocmise în cadrul dosarului penal constituit de polițist pentru săvârșirea infracțiunii de „refuz de prelevare de mostre biologice“.

Persoană prinsă în flagrant în Iași în timp ce oferea unui polițist mită

În fapt, în dimineața aceleiași zile, un agent de poliție cu din cadrul I.P.J. Iași – Sectia 3 Poliție Rurală Popricani a sesizat D.G.A. – S.J.A. Iași cu privire la faptul că, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie rutieră, împreună cu un alt coleg de serviciu, au oprit in trafic, pe DJ 248 B, la ieșirea din localitatea Vânători, un conducător auto, iar, ulterior testării, s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fiind condus la o unitate medicală de pe raza municipiului Iași, conducătorul auto a refuzat recoltarea de probe biologice, iar pe traseul de întoarcere la sediul secției de poliție a promis polițiștilor, în repetate rânduri, suma de 2.000 de lei, iar ulterior suma de 3.000 de lei.

Procurorul de caz a pus în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mit

După ce polițiștii au sesizat ofițerii anticorupție, conducătorul auto a reiterat promisiunea oferirii a câte 1.500 de euro pentru fiecare dintre membrii echipajului.

Ulterior, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunal Iași, lucrători de poliție judiciară din cadrul D.G.A. l-au prins flagrant pe conducătorul auto în timp ce oferea unuia dintre denunțători suma de 15.000 lei, cu același scop, respectiv distrugerea actelor procedurale pe care le întocmise în cadrul dosarului penal constituit de polițist pentru săvârșirea infracțiunii de „refuz de prelevare de mostre biologice“.

Procurorul de caz a pus în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită si a dispus reținerea inculpatului pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Iași, cu propunerea de arestare preventiva.

Comentarii
  • Felicitări polițiștilor de la Popricani că nu s-au lăsat ,,seduși” de suma de bani oferita de mituitor pt.a închide ochii la abaterea legii și au colaborat cu DGA-ul!
    Să ia exemplu și alți polițiști corupti din județ care nu rezistă tentației numita MITA!

Adauga un comentariu