Local

Persoane aflate în izolare la domiciliu, pe raza județului Iași

Publicat: 17 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Persoane aflate în izolare la domiciliu pe raza județului Iași
Câți ieșeni se află în izolare la domiciliu și carantină instituționalizată

Persoane aflate în izolare la domiciliu, pe raza județului Iași. Direcția de Sănătate Publică Iași a transmis miercuri, 17 iunie 2020, situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19, dar și bilanțul zilnic al persoanelor aflate în izolare la domiciliu și în carantină în spațiile special amenajate. De asemenea, sunt menționate și misiunile instituționale desfășurate de Inspectoratele de Poliție și de Jandarmi din cadrul Județului Iași.

Persoane aflate în izolare la domiciliu, pe raza județului Iași

Persoane aflate în izolare la domiciliu, pe raza județului Iași. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași, nu mai puțin de 4.350 persoane se află izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm faptul că 280 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare. De asemenea, în carantină în spațiile special amenajate se află 33 de persoane. Din perioada de carantină a ieșit doar o singură persoane.

„Conform ultimelor centralizări, un număr de 33 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce o singură persoană a ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași.

Alte misiuni instituționale

Structurile Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul de Jandarmi Județean au efectuat un număr de 975 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a efectuat 12 misiuni, din care: 4 transport către unități spitalicești, 5 misiuni de decontaminare biologică și 3 alte misiuni specifice (verificare, întreținere și stabilizare corturi de triere).

Inspectoratul de Poliție Județean a efectuat 157 misiuni specifice. În timp ce, Inspectoratul de Jandarmi Județean a efectuat nu mai puțin de 18 misiuni, din care: 13 misiuni de patrulare auto (asigurare ordine publică), 2 misiuni de pază la spații de carantină, 2 misiuni cooperare spitale și o altă misiune specifică.

De asemenea, Serviciul de Ambulanță Județean a executat 110 misiuni, din care: 46 misiuni de transport către unități spitalicești, 2 transport către spatii de carantină, 6 transport probe biologice, 51 decontaminări biologice și 5 alte misiuni specifice.

În ceea ce privește Ministerul Apărării Naționale, acesta cu ajutorul membrilor reprezentanți a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Județean, cu 7 militari și un mijloc auto.

Nu în ultimul rând, Direcția de Sănătate Publică a efectuat 62 misiuni, din care: 8 misiuni inspecție la centrele de carantină și 54 alte misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, introducere in carantina, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).

Reamintim faptul că la nivel național astăzi, 17 iunie 2020, se află în izolare la domiciliu, fără simptomatologie specifică nu mai puțin de 1.504 persoane, iar în carantină în spațiile special amenajate 87.624 de persoane. De asemenea, 22.760 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus pe teritoriul României, dintre care 16.117 au fost declarate vindecate.

Adauga un comentariu