Economic Local

Persoanele care vând verdeață la colț de stradă sunt luate pe sus de polițiștii locali

Publicat: 30 apr. 2020

În sezon de primăvară, așa cum se obișnuia în Iași, în intersecții și zone aglomerate au apărut inclusiv în perioada pandemiei vânzători ambulanți de ghiocei, pătrunjel, ceapă verde și flori. Acest lucru nu a fost privit cu ochi buni de autoritățile locale, care amendează pe bandă rulantă astfel de vânzători ambulanți de verdeață.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 Ordine Publică au sancționat contravențional conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, cu amendă în valoare de 500 lei, pe G.O., întrucât a fost depistat în timp ce comercializa produse naturale fără a putea justifica proveniența acestora”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Vânzatorii de ghiocei, interziși pe străzile Iașului

Astfel de sancțiuni sunt aplicate în fiecare zi pe străzile din Iași, chiar și în cazul celor care vând ghiocei.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au sancționat contravențional conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, cu amendă în valoare de 250 lei, pe P.G., întrucât a fost depistat în timp ce comercializa flori de sezon în locuri neautorizate”, au mai declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Comentarii
  • O idiotenie, ma indoiesc ca cineva la vreo 65 de ani a furat cele cateva legaturi de ceapa sau patrunjel ca sa le vanda. Este, poate, singura modalitate de a mai avea un venit. Edili CRETINI!!!

  • Sagetile primarului care cara spagile din piete de la intermediari si fugaresc babutele! Piricha gura ta va fi prezervativ din carne vie! Tara voastra orasul vostru…oamenii vostri! Gunoaie..bugetari spagari penali!

  • pai in piatza nu incap de samsari siafaceristi . idiotii dracului . lasa oamenii sa si vanda marfa muncita nemerncilor. o sa vina o foamete si o specula de o sa ne ia gaia . si omul no sa poata sa si vanda trei patrunjei ? ca nu plateste taxe . ‘tuva taxele mamii voastre .

Adauga un comentariu