Stiri si curiozitati

Perucă păr natural. Informații utile

Publicat: 04 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Perucă păr natural. Informații utile
Părul natural este mai scump deoarece este greu de procurat

Poate că multe persoane au auzi deja că peruca de păr natural este mai scumpă și necesită o îngrijire mai atentă. Spre fericirea multor persoane, există multe peruci sintetice ce sunt mult mai accesibile pe piață.

O perucă de păr natural în diverse magazine de specialitate poate să ajungă să valoreze chiar și peste 5000 de euro, prețurile începând de la sume modice de 350 – 400 euro. Prețul este unul destul de piperat pentru multe persoane, dar având în vedere faptul că este greu de procurat, sumele exorbitante se pot explica.

manechin cu par sintetic
Perucile sintetice sunt mai accesibile decât cele din păr natural

Cei ce realizează aceste peruci din păr natural, pun o serie de condiții ce fac selectarea posibililor „donatori” mult mai dificilă, multe persoane nefiind eligibile. Totuși, producătorii de peruci din păr natural pot să folosească și păr de o calitate mai inferioară, prețul final fiind unul mai mic. Întreaga valoare a perucilor fiind dată de cât de des este părul și de sănătatea firului de păr.

Perucă păr natural. Cum se poate întreține

Din foarte multe motive, atât personale, cât și medicale, o persoană poate să achiziționeze o perucă de păr, aceasta însă necesită o atenție ridicată din partea purtătorului. O folosire intensă a acestora poate duce la provocare de daune părului natural, dar și al scalpului. Pielea capului are nevoie să respire, iar o sufocare a sa poate aduce mai multe maladii la nivelul pielii.

manechin cu peruca par natural
Culorile perucilor sintetice sunt mult mai variate

Atunci când vine vorba de spălat, nu trebuie efectuat acest proces la fel de des ca și în cazul părului natural. O spălare este suficientă pentru o perioadă de aproximativ 20 de zile. Iar atunci când doriți să faceți acest lucru trebuie să fiți atenți, căci părul este sensibil.

Se recomandă folosirea produselor speciale pentru astfel de peruci, în atenția cumpărătorului trebuie să fie și faptul că există atât șampoane și balsamuri pentru recondiționare, chiar și la perucile sintetice, acestea nefiind compatibile și nu ajută în cadrul perucilor cu păr natural.

Când doriți să efectuați o curățare a perucii, aveți nevoie de un recipient încăpător cu apă, nu rece, nici prea caldă, undeva la 20 de grade ar trebui să fie temperatura ideală. După care se recomandă a se lăsa un timp pentru a se înmuia părul. Un timp de 5-6 minute ar trebui să fie suficient, după care se adaugă șamponul. Nu trebuie să efectuați nicio frecare pentru că riscați ca aceasta să se deterioreze. Trebuie să o mișcați puțin pe o parte, pe alta, și de efectuat mici atingeri ușoare ca șamponul să își poată face efectul.

femeie ce isi arata coafura
Cu puțină îndemânare o perucă poate arăta identic cu părul natural

După care va trebui să fie scoasă din apă, iar apa cu șampon din vas trebuie să fie reînnoită cu una curată. Aici va urma înmuierea perucii în apă, iar pentru a fi siguri că nu au mai rămas urme de șampon în părul natural, facem mișcări fine. Această apă urmează să fie aruncată de asemenea, întrucât urmează adăugarea balsamului.

Balsamul se aplică exact ca șamponul, folosind doar mișcări fine și fără frecări puternice ce ar putea duce ulterior la ruperea sau desprinderea firelor de păr. Toata procedura se încheie cu punerea perucii pe un prosop absorbant cu scopul de a nu lăsa apa în exces, iar apoi se poate lăsa la uscat pe suportul special. Durata pentru uscare pentru peruca cu păr natural este mai mică de cât cea artificială întrucât părul natural se poate încălzi fără să intervină vreo deteriorare.

par natural blond
Viața unei peruci depinde de îngrijirea cu care a fost tratată

Informații utile. Pieptănatul și îngrijirea

Se dorește ca această perucă să nu fie foarte des pieptănată, iar cei ce le folosesc des, susțin că este de foarte mare ajutor un manechin pe care să stea peruca în timp ce o perie. Poate că necesită din aceste puncte de vedere o mai mare grijă și chiar un stres suplimentar, dar este o soluție viabilă și multă lume spune că prima dată pare puțin mai solicitant, iar în timp totul devine ceva normal și foarte lejer.

Dacă este de ales intre perucile cu păr sintetic și o perucă cu păr natural, cea sintetică este mult mai ieftină, doar că necesită o mai mare grijă în ceea ce presupune spălarea. Iar uscarea părului este una problematică deoarece căldura nu poate fi folosită, timpul fiind aproximat undeva la 6, sau chiar 8 ore.

Adauga un comentariu