Local

Peste 1.700 de ieșeni se află în izolare la domiciliu, fără simptomatologie specifică

Publicat: 29 apr. 2020
horizontal background woman in isolation at home for virus outbreak or hypochondria .

Direcția de Sănătate Publică Iași transmite faptul că miercuri, 29 aprilie 2020, se află în izolare la domiciliu nu mai puțin de 1.760 de ieșeni.

„Un număr de 1.760 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 116 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

Conform ultimelor centralizări, un număr de 439 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 21 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 18 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 6 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.

Structurile IPJ, IJJ şi Poliţie Locală au efectuat un număr de 267 verificări privind respectarea de catre persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restrictiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 270 sancţiuni contravenţionale în valoare de 556.400 lei.”, potrivit DSP Iași.

Adauga un comentariu