Local

Peste 1.800 de persoane se află în izolare la domiciliu, pe raza județului Iași

Publicat: 27 apr. 2020
Câți ieșeni se află în izolare la domiciliu și carantină instituționalizată
Câți ieșeni se află în izolare la domiciliu și carantină instituționalizată

Pe raza județului Iași se află nu mai puțin de 1.809 persoane în izolare la domiciliu, fără simptomatologie. De asemenea, 392 de persoane se află în carantină în spațiile special amenajate.

„Un număr de 1.809 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 173 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

Conform ultimelor centralizări, un număr de 392 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 40 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 18 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 6 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.

Structurile IPJ, IJJ şi Poliţie Locală au efectuat un număr de 412 verificări privind respectarea de catre persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restrictiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 257 sancţiuni contravenţionale în valoare de 530.800 lei.”, a transmis DSP Iași.

 

Adauga un comentariu