Local

Peste 2.100 de persoane sunt izolate la domiciliu, la Iași

Publicat: 06 mai 2020

Direcția de Sănătate Publică Iași a transmis că pe raza județului Iași sunt 2.159 de persoane izolate la domiciliu, fără simptomatologie. Conform ultimelor date, 499 de persoane se află în carantină în spațiile special amenajate la Iași.

„Un număr de 2.159 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 135 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

Conform ultimelor centralizări, un număr de 499 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 31 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judeţului Iaşi, sunt înfiinţate 18 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 6 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.

Structurile IPJ, IJJ şi Poliţie Locală au efectuat un număr de 280 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 288 sancţiuni contravenţionale în valoare de 380.497 lei.”, potrivit DSP Iași.

Adauga un comentariu