Prima pagină » Local » Peste 2 milioane de euro vor costa lucrările de amenajare a trotuarelor și străzilor din comuna Butea! Primarul: „Ca în Elveția trebuie să se vadă” – FOTO

Peste 2 milioane de euro vor costa lucrările de amenajare a trotuarelor și străzilor din comuna Butea! Primarul: „Ca în Elveția trebuie să se vadă” – FOTO

14 feb. 2023, 02:00,
Ciprian BOARU, în Local

Prin Programul „Anghel Saligny”, Primăria Butea beneficiază de finanțare pentru modernizarea infrastructurii locale. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată la începutul lunii martie 2023. Oferta cu prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul procedurii

Primăria comunei Butea, județul Iași, modernizează infrastructura din localitate cu fonduri din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Pe data de 03.03.2023 este programată licitația pentru execuția lucrărilor. Valoarea estimată a lucrărilor este de 10.178.553 de lei, fără TVA, aproape 2 milioane de euro.

„Străzile supuse investiției se prezintă la nivel de îmbrăcăminte asfaltică, beton de ciment sau de pietruiri, cu balast pe partea carosabilă, acostamentele se prezintă la nivel de balast, iar dispozitivele de colectare și evacuare a apelor pluviale prezintă defecte și degradări specifice.

Sub acțiunea traficului și a factorilor climatici, structura rutieră existentă a străzilor s-a degradat, ceea ce impune modernizarea/ranforsarea/întreținerea acestora. Din cauza stării necorespunzătoare a dispozitivelor de scurgere a apelor și a acostamentelor, evacuarea apelor meteorice nu se face la timp, astfel că este favorizată formarea gropilor, contribuind la degradarea străzilor.

În urma realizării investiției se vor realiza structuri rutiere cu îmbrăcăminți rutiere moderne, se vor executa trotuare și se va asigura scurgerea apelor în mod optim”, se arată în caietul de sarcini.

Peste 2 milioane de euro vor costa lucrările de amenajare a trotuarelor și străzilor, pe o lungime de 6,2 km

Se va interveni pe un traseu format din 13 străzi, cu o lungime de 6.211 metri: Alexandru Ioan Cuza, Preot Gheorghe Petz, Vasile Alecsandri, Preot Ioan Ferenț, Pieței, Morii, Antoculești, Mărășești, Eroilor, Ion Creangă, Tudor Vladimirescu, 1 Mai, Revoluției. Primarul comunei, Anton Anti, a declarat pentru BZI că pe traseul menționat, vor dispărea șanțurile pluviale.

„Vrem să dispară acele șanțuri pluviale, să ne ocupăm de partea estetică a zonei. Vom amenaja trotuarele, iar pe sub ele vom trage conductele pluviale. Vom planta gazon între trotuare și limita de proprietate. Ca în Elveția trebuie să se vadă. Pe lângă montarea bordurilor și a trotuarelor vom turna și un covor asfaltic pe străzi”, a precizat primarul comunei Butea.

Totodată, Consiliul Județean Iași are în plan să reabiliteze mai multe drumuri județene.

În Valea Lupului, investițiile se fac cu fonduri de la Compania Națională de Investiții

Nu în ultimul rând, Primăria comunei Valea Lupului a reușit să semneze contractul de finanțare la Compania Națională de Investiții (CNI) SA, pentru modernizarea mai multor drumuri din localitate. Recent, CNI a lansat licitația pentru execuția lucrărilor, ce va fi organizată pe data de 21.02.2023. Valoarea estimată a investiției este de 16.750.768 de lei, fără TVA, aproape 3 milioane de euro. Sunt vizate acele drumuri afectate de calamitățile din anul 2021.

Pe lista de investiții au fost cuprinse nu mai puțin de 21 de străzi. Toamna trecută, primăria din localitate a semnat un contract tot pentru reabilitarea infrastructurii rutiere.

Peste 2 milioane de euro vor costa lucrările de amenajare a trotuarelor și străzilor din comuna Butea, iar contractul va fi semnat cu societatea care va depune oferta cu prețul cel mai mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *