Economic Local

Peste 20.000 de pachete de țigări, ascunse în trenul internațional Chișinău – Iași – București – FOTO

Publicat: 18 feb. 2020

Echipele din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași au descoperit peste 410.000 de țigarete ascunse în diferite locații în vagoanele unui tren internațional, care urma să intre în România din Republica Moldova. În data de 16 februarie, în jurul orei 21:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Iași Feroviar, șase cetățeni români, cu vârste cuprinse între 35 și 48 de ani, se aflau în vagoanele trenului accelerat 401, care circula pe relația Chișinău – Iași – București.

Țigări ascunse în cușete și pereții vagoanelor

În baza unor informații, oamenii legii au desfășurat o acțiune pe timpul căreia au efectuat un control asupra vagoanelor trenului. Astfel, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, în cușetele de serviciu, în plafoane, deasupra și dedesubtul chiuvetelor de la capătul vagoanelor nr. 1, 2 și 4, respectiv în pereții din capătul vagonului nr. 6, 410.780 de țigarete (20.539 de pachete), de proveniență Republica Moldova.
„Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării țigaretelor în valoare totală de 293.913 de lei, în vederea confiscării și sancționarea contravențională a persoanelor cu amenzi în valoare totală de 50.000 de lei. Deoarece unul dintre cei șase însoțitori a mai fost descoperit în decursul ultimului an încercând să introducă ilegal țigarete, acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Adauga un comentariu