Local

Peste 200 de pacienți Covid-19, îngrijiți la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Capacitatea ATI la spitalul mobil Lețcani va fi mărită astăzi. Dr. Florin Roșu: „Vin cu o propunere!” – VIDEO

Publicat: 22 oct. 2021
Clădirea Spitalului de Boli Infecțioase și managerul dr. Florin Roșu
Dr. Florin Roșu vorbește despre o scădere vizibilă a cazurilor Covid-19 în momentul de față

Dr. Florin Roșu, managerul unității medicale de boli infecțioase, a transmis astăzi, 22 octombrie 2021, faptul că în momentul de față la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași sunt îngrijiți 214 pacienți. De asemenea, medicul a menționat că în cursul zilei de vineri se va mări capacitatea paturilor ATI la spitalul mobil de la Lețcani, unde în prezent sunt 40 de persoane internate, urmând a fi suplimentate cu încă 8 locuri.

„Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi continua să fie antemergătorul sistemului medical ieşean şi cel din zona Moldovei în ceea ce priveşte îngrijirea pacienţilor cu Covid-19. În momentul de faţă, în spitalul situat pe strada Octav Botez îngrijim un număr de peste 214 pacienţi cu forme medii spre severe ale bolii Covid-19, iar în cadrul secţiei exterioare Leţcani un număr de peste 40 de pacienţi ce prezintă aceeaşi formă de boală”, a transmis managerul unității medicale din Iași.

Capacitatea paturilor ATI de la spitalul mobil Lețcani, mărită

Mai mult decât atât, medicul a anunțat că după mărirea capacității secția ATI Covid-19 din Iași va deveni cea mai mare din România.

„În cursul zilei de astăzi vom mări capacitate ATI din cadrul secţiei exterioare Leţcani până la 48 de paturi. Aceasta însumându-se cu cele 17 paturi care activează în cadrul spitalului nostru, ajungând astfel la un număr de 65 de paturi de ATI destinate exclusiv pacienţilor cu forme critice Covid-19 şi totodată devenind cea mai mare secţie de ATI de pe teritoriul României care îngrijeşte pacienţi cu forme critice ale acestei maladii”, a transmis dr. Florin Roșu, manager Spital de Boli Infecțioase Iași.

Dr. Florin Roșu vine cu un plan pentru combaterea pandemiei, după ce peste 200 de pacienți sunt infectați cu Covid-19 la Iași

Medicul ieșean Florin Roșu vine cu o propunere pentru a combate pandemia cu Covid-19. Astfel, planul este unul pentru termen scurt și mediu și ar fi creat doar din specialiști în domeniu.

„Vin cu o nouă propunere în ceea ce reprezintă combaterea pandemiei, şi anume, formarea de urgenţă a unui comitet din care să facă parte şefii disciplinelor de pe boli infecţioase, de pe epidemiologie, toţi care activează în cadrul universtatilor şi facultăţilor de pe teritoriul României de medicină generală pentru a realiza un plan pe termen scurt şi mediu astfel încât să stăvilim răspândirea virală. Un plan creat de specialişti în domeniu, care ulterior să fie asumat de decidenţii politici. Sigur, toate aceste trebuiesc dublate de continuare vaccinării, dar va fi explicat printr-o modalitate ştiinţifică, medicală printr-o competentă din punct de vedere al îngrijirii pacienţilor. Planul să fie prezentat, explicat într-o conferinţă de presă în care să fie prezenţi persoanele care la-au elaborat şi totodată să răspundă clar tuturor informaţiilor eronate existente în spaţiul public vis-a-vis de vaccinare”, a mai spus medicul Florin Roșu.

De asemenea, medicul a precizat că 99 la sută din pacienții internați la Spitalul de Boli Infectioase din Iași sunt nevaccinați anti-Covid-19.

Patru persoane Covid-19 din Iași, transferate la un spital din Polonia

În aceste momente patru pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, în stare gravă, sunt transferaţi cu avionul în Polonia, potrivit prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Persoanele se aflau la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi.

Comentarii
 • Deci:
  – medicamentele anti Covid sunt in circuit inchis. numai in spitale
  – daca faci covid – fie ca esti sau nu vaccinat – trebuie sa mergi la spital, pentru ca numai acolo se gasesc medicamente anti-covid
  Si se mira dom doctor ca spitalele sunt supraaglomerate…

  Pentru comparatie, in Ungaria :
  – s-au construit in ultimul an trei fabrici care fabrica Favipavir
  – se importa Arbidol
  – medicamentele anti-Covid se gasesc in farmacii, cu reteta de la medicul de familie
  – exista centre de cartier pentru investigatii (analiza) si triere a pesoanelor cu simptome. formele usoare si medii sunt tratate acasa, cele grave – la spital

  Asta-i fratilor! Ungaria are oameni de stat, noi avem politicieni.

 • « Ziaristi », complicitatea la genocid este tot crima.
  Curtea Martiala nu este judecatoria din satul Iasi.
  Nu are rost sa va explic pentru ca sunteti idioti si nu veti pricepe mare lucru, dar va veti convinge singuri cand veti ajunge acolo, in foarte scurt timp.
  Nu va faceti planuri pentru Revelion ca nu-l veti face acasa.
  La multi ani cu executare, scursurilor !

Adauga un comentariu