Eveniment-Social

Peste 60 de unități de învățământ din Iași vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice. Valoarea contractului depășește 22 de milioane de lei

Publicat: 05 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peste 60 de unități de învățământ din Iași vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice. Valoarea contractului depășește 22 de milioane de lei
Peste 60 de unități de învățământ din Iași vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice. Licitația a fost publicată

Procedura de licitație a fost lansată. Peste 60 de unități de învățământ din Iași vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice

Primăria Iași a publicat licitația pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Contractul are ca obiectiv furnizarea și montajul mobilierului și materialelor didactice pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar din municipiu.

Peste 60 de unități de învățământ din Iași vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice. Licitația a fost publicată

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, Primăria Iași caută firme care să monteze și furnizeze mobilier și materiale didactice pentru 63 de unități de învățământ. Valoarea contractului este de 22.626.940 lei, fără TVA. Procedura de licitație este împărțită în două loturi. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență componenta C15 Educație.

„Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare, în vederea creșterii capacității de reziliență a 63 de unități de învățământ din Municipiul Iași, prin modernizarea infrastructurii educaționale a dotării aferente, în corelare cu nevoile prezente și viitoare, în vederea asigurării participării la un proces educațional de calitate, modern și invaziv, până la finalizarea proiectului.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt elevii din cele 63 de unități de învățământ preuniversitar din municipiul Iași, respectiv a unui număr de 1.150 săli de clasă. Obiectivul specific al proiectului va fi atins prin dotarea cu mobilier a sălilor de clasă și înlocuirea mobilierului școlar mai vechi de 5 ani pentru școlile din rețeaua publică de educație preuniversitară ieșeană, inclusiv din rețeaua de învățământ profesional și tehnic, în conformitate cu ordinele emise de Ministerul Educației”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație publicate.

Este important de știut faptul că firmele interesate pot depune ofertele financiare până cel târziu la data de 10 aprilie 2024, ora 15:00.

Peste 1.000 de măsuțe și 4.000 de scaune vor fi achiziționate prin proiect

În cadrul proiectului, din cele peste 22 de milioane de lei vor fi achiziționate, în grădinițe, un număr de 1.038 de măsuțe, 4.145 de scaune, 150 de catedre, 163 de scaune pentru catedre, 54 de dulapuri și 4 biblioteci cu rafturi. În ceea ce privește dotările pentru unitățile de învățământ preuniversitar, vor fi achiziționate 26.956 de bănci, 26.956 de scaune, 966 de catedre, 865 de scaune pentru catedre, 449 de dulapuri și 119 cuiere.

„În cadrul prezentei achiziții, produsele și materialele încorporate ce urmează a fi achiziționate trebuie să fie noi, nefolosite, de asemenea, vor fi oferite cele mai recente modele. Produsele și materialele incorporate ce urmează a fi achiziționate ar trebui să încorporeze cele mai recente îmbunătățiri în proiectare și materiale”, se mai arată în documentele procedurii de licitație.

Peste 60 de unități de învățământ din Iași vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice. Procedura de licitație a fost lansată, iar contractul valorează peste 22 de milioane de lei.

Adauga un comentariu