Prima pagină » Turism » Info Turism » Peste 60% dintre unitățile de cazare din Romania sunt deschise de sărbători
Peste 60% dintre unitățile de cazare din Romania sunt deschise de sărbători

Peste 60% dintre unitățile de cazare din Romania sunt deschise de sărbători

22 dec. 2020, 15:18,
în Turism

Un studiu efectuat recent de către o platforma de rezervări hoteliere arata că peste 60% dintre unitățile de cazare din Romania sunt deschise de sărbători. Din acest procentaj, peste 49% oferă pachete speciale pentru sărbătorile de iarnă, cu până la 15% mai mici decât anul trecut. Anul acesta, doar 34% dintre hotelieri confirmă că unitatea lor de cazare este complet sau parțial ocupată în perioada sărbătorilor de iarna. De asemenea, preturile la sejururi sunt mai mici față de cele de anul trecut.

60% dintre unitățile de cazare din Romania sunt deschise de sărbători

După un an dificil pentru industria HoReCa, la finalul lui 2020 majoritatea unităților de cazare sunt deschise și cu pachete speciale de sărbători, pentru a atrage cât mai mulți români. Conform unui studiu realizat în luna noiembrie de către platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro, peste 60% din unitățile de cazare sunt deschise de sărbători cu capacitate maximă, iar 49% oferă pachete speciale pentru sărbătorile de iarnă, cu până la 15% mai mici decât anul trecut.

De Crăciun, 34% dintre hotelieri confirmă că unitatea lor de cazare este complet sau parțial ocupată, pe când 12% sunt parțial ocupate, deoarece funcționează cu o capacitate redusă, iar 17% dintre unități nu sunt deschise în perioada Crăciunului.

Daca vorbim de Revelion, lucrurile sunt un pic mai îmbucurătoare. Astfel, de Revelion există un grad mai mare de ocupare al unităților de cazare, și anume 38%. 10% dintre hotelieri au unitatea de cazare parțial ocupată pentru Revelion, deoarece funcționează cu o capacitate redusă. Peste 12% dintre aceștia confirmă că nu sunt deschiși în perioada Revelionului.

Pentru atragerea românilor de sărbători, hotelierii au pregătit pachete speciale, care să le ofere turiștilor experiențe inedite. Astfel, peste 30% dintre unitățile de cazare respondente oferă activități specifici sărbătorilor de iarnă, precum plimbări cu sania trasă de cai, vin fiert servit la căldura șemineului, program de colinde etc. Peste 35% dintre pachete oferă pensiune completă sau demipensiune cu preparate specifice sărbătorilor de iarnă, inclusiv cine festive de Crăciun. Conform situației actuale, serviciile SPA sunt excluse din pachete, doar 4% dintre hotelieri confirmă că oferă servicii wellness, în funcție de reglementările în vigoare la momentul sejurului.

400-650 lei/2 persoane, bugetul mediu pentru un sejur de sărbători

Studiul arată că majoritatea românilor au optat pentru vacanța de sărbători pentru minim 3 nopți de cazare, astfel peste 65% dintre toate rezervările întregistrate de hotelieri sunt efectuate pentru 3-5 nopți, iar 33% dintre rezervări sunt efectuate pentru 1-2 nopți.

Prețul mediu pentru un sejur de sărbători este între 400 și 650 lei pentru 2 persoane, 58% dintre hotelieri confirmând acest lucru. Dintre rezervările efectuate, 33% au o valoare între 651-1.400 lei/2 persoane, iar 9% dintre hotelieri confirmă că pachetele cumpărate au o valoare de peste 1.400 lei.

Deși rezervările înregistrate în această perioadă sunt mai mici comparativ cu anul trecut, hotelierii au adoptat o serie de măsuri pentru atragerea turiștilor. Astfel, 45% dintre aceștia oferă condiții de rezervare flexibile, fără avans sau cu anulare gratuită. Lucru foarte apreciat de turiști, deoarece 59% dintre rezervările efectuate până acum de sărbători s-au finalizat înainte cu 48 de ore de check-în.

Una dintre cele mai importante masuri pentru creșterea rezervărilor de sărbători este reducerea prețurilor. Pe lângă aceasta, agențiile de turism au actualizat prețurile în oferta pentru anul 2021. Aproximativ 20% dintre hotelieri pregătesc oferte speciale și oferte sezoniere de tip last minute și early booking, iar 12% au inclus în pachetele oferite servicii extra, precum: drumeții, închirieri biciclete, folosirea piscinei exterioare gratuit etc.

Din studiul efectuat de platforma de înregistrări Travelminit.ro, reiese că 54% dintre hotelieri sunt optimiști pentru anul viitor și speră că turismul își va reveni treptat, începând cu luna februarie, iar 33% nu știu când va reveni turismul la condițiile cu care au fost obișnuiți înainte de pandemie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
16 decembrie 2024
16 decembrie 2024