Local

Peste 600 de persoane fără venituri au fost ajutate în plină pandemie de COVID-19 în Iași

Publicat: 12 mai 2020

În ultima perioadă, angajații Direcției de Asistență Socială Iași au acordat sprijin câtorva sute de persoane sau familii care nu au niciun venit. Municipalitatea a continuat să ofere sprijin și persoanelor vârstnice în perioada pandemiei de COVID-19

Direcția de Asistență Socială (DAS) Iași, instituție subordonată municipalității, a continuat programul de ajutorare a persoanelor sau a familiilor fără venituri în perioada pandemiei de COVID-19. Angajații DAS au distribuit alimente, produse de igienă, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru persoanele singure, fără venit sau cu venituri reduse. Au fost ajutate peste 600 de persoane.

„În perioada 4 – 8 mai, echipele DAS au identificat 620 de persoane singure sau familii fără venit sau venituri reduse, care se află în autoizolare. În perioada menționată, au fost furnizate la domiciliu ajutoare alimentare gratuite pentru două familii fără venituri. Totodată, 55 de persoane sau reprezentanți ai unor familii fără venit au fost informate cu privire la modalitățile de acordare a beneficiilor sociale, iar alte 563 de persoane autoizolate au primit informații privind obligația de a respecta prevederile legale cu privire la autoizolare și regulile de igienă, serviciile puse la dispoziție de DAS etc.”, au menționat reprezentanții Primăriei municipiului Iași.

Donații de la Mitropolie și Crucea Roșie

În perioada 4 – 7 mai au fost identificate 88 de persoane cu vârsta peste 65 de ani care nu au susținători și nici altă formă de ajutor. În perioada menționată, angajații Direcției au făcut pentru acestea 13 aprovizionări cu alimente și trei livrări de medicamente. Șapte persoane au primit gratuit hrană caldă prin intermediul cantinei Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Astfel, Crucea Roșie a donat 500 de iaurturi de 900 grame/cutia, precum și 500 de prăjituri.

„Pentru persoanele vârstnice autoizolate la domiciliu, lipsite de sprijinul familiei sau al unui aparținător, angajații DAS se vor deplasa la domiciliu pentru a primi lista cumpărăturilor și banii, iar în aceeași zi produsele necesare vor fi livrate solicitanților”, au mai menționat reprezentanții DAS Iași.

Comentarii
  • Dar cu persoanele cu handicap, ce faceți ??? nimic ??? nu aveți o bază de date cu persoanele cu handicap să vă interesați de soarta lor ??? nu veți aștepta și voturile persoanelor cu handicap ??? în ziua de vot, repede vă oferiți să trimiteți urna mobilă să luați voturi, dar când vine vorba să ajutați persoanele singure și cu handicap, canci. Dacă voi nu aveți o situație clară cu persoanele singure și cu handicap (ceea ce nu mă miră pentru că e talmeș-balmeș în sistemul vostru) măcar solicitați de la DGASPC liste cu persoane cu handicap și măcar contactați-le telefonic să vă interesați de soarta lor. E greu pentru voi să gândți.

  • Mincinoșilor suna lumea și voi nu răspundeți la telefoane mai și spuneți ca oferiți ajutor nemernicilor nu va mai ajunge vouă sa va cărați cu mașinile acasă hoooo mincinosiiiii

Adauga un comentariu