Economic Local

Peste 80 de milioane de lei pentru Programul „Casa Verde Fotovoltaice” în regiunea Nord-Est

Publicat: 13 feb. 2020

S-au finalizat înscrierile în cadrul programului „Casa Verde Fotovoltaice” gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu. La finalul campaniei, în regiunea Nord-Est – județele Iași, Bacău, Botoșani, Neamț, Suceava și Vaslui au fost depuse în total 4.116 de proiecte. Valoarea fondurilor disponibile este de 81.980.000 lei. Este cea mai mare sumă acordată din Fondul Pentru Mediu unei Regiuni din România. Următoarea pe listă este regiunea București-Ilfov, cu 80 de milioane de lei și 3.263 proiecte depuse, urmată de regiunea Sud-Muntenia cu un buget de 72.880.000 lei și 3.700 proiecte depuse.

Ce cheltuieli sunt eligibile în program

Programul a fost lansat pe 10 septembrie anul trecut. Aici se finanțează cheltuielile cu achiziția sistemului de panouri fotovoltaice cu putere minimă instalată de 3kWp (sistemul de panouri fotovoltaice, invertor, conexiuni, tablou electric); cheltuielile cu montajul și punerea în funcțiune a sistemului de panouri fotovoltaice (15 la sută din costurile echipamentelor și instalațiilor electrice). De finanțare beneficiază persoanele fizice cu domiciliul în România, acesta trebuie să fie proprietarul imobilului construcție pe care se amplasează sistemul de panouri fotovoltaice. Persoanele fizice trebuie să aibă acordul tuturor proprietarilor cu privire la implementarea proiectului. În situația în care imobilul construcție pe care se amplasează sistemul de panouri fotovoltaice este deținut în coproprietate, copropietarii semnează pe cererea de finanțare.loading...

Comentarii
  • Pentru initiatorii programului: vi se pare avantajos pentru cei care ar beneficia de initiativa acesta?
    Raspuns: NU!
    Atata timp cat nu o sa bagati si un fel de stocare in locuinta proprietarului, nici clienti nu o sa aveti! Furati curent!

Adauga un comentariu