National

Peste 80% din românii din Italia s-au vaccinat anti-Covid-19

Publicat: 14 oct. 2021
o mână care are o seringă și o doză de vaccin împotriva COVID-19
Joi, a avut loc o întâlnire prin videoconferință în cadrul căreia s-a discutat despre organizarea campaniilor de vaccinare din România și Italia

Rata de vaccinare în rândul românilor care trăiesc în Italia a depășit 80%, a anunțat, joi, CNCAV. Pentru depășirea pandemiei, este nevoie de ”solidaritate și implicare activă din partea întregii societăți”, subliniază autoritățile.

Joi, a avut loc o întâlnire prin videoconferință în cadrul căreia s-a discutat despre organizarea campaniilor de vaccinare din România și Italia.

Peste 80 la sută din conaționalii din Italia sunt imunizați cu schema completă

La întâlnire au participat colonel dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, ambasadorul Italiei la București, Alfredo Maria Durante Mangoni și coordonatorul campaniei de vaccinare din țara parteneră, general locotenent Figliuolo.

”Schimbul de informații și bune practici a evidențiat faptul că pentru creșterea ratei de acoperire vaccinală este nevoie de solidaritate și implicare activă din partea întregii societăți, cu precădere a reprezentanților autorităților centrale și locale, în egală măsură cu implicarea și responsabilizarea fiecărui cetățean. Totodată, prezentarea cât mai clară a datelor epidemiologice, științifice și a beneficiilor vaccinării, raportate la reducerea numărului de infectări, spitalizări și decese cauzate de COVID-19, au fost principale repere care au contribuit la creșterea încrederii populației italiene în actul medical și susținerea ritmului de vaccinare”, se arată în comunicatul CNCAV.

Sursa citată mai precizează că rata de vaccinare în rândul comunităților românilor din Italia este similară cu cea a populației din această țară și atinge, la acest moment, un procent de peste 80% cu ambele doze.

”Apreciem în mod deosebit deschiderea la colaborare din partea Ambasadei Italiei la București și profesionalismul echipei statului partener în derularea campaniei de vaccinare, precum și modelul de bune practici oferite. Ne exprimăm întreaga recunoștință și toată disponibilitatea pentru dezvoltarea acestei colaborări, în beneficiul siguranței și sănătății publice”, a mai transmis CNCAV.

Adauga un comentariu