National

Petre Daea, fost ministru al Agriculturii, prevestește o criză alimentară uriașă în România

Publicat: 02 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Petre Daea fost ministru al Agriculturii prevestește o criză alimentară uriașă în România
Petre Daea susține faptul că România se va confrunta cu o criză alimentară Sursă FOTO: Digi24

Fost ministru al Agriculturii, Petre Daea a lansat un avertisment fără precedent pentru România. Așadar, acesta a explicat faptul că țara se va confrunta cu o criză alimentară uriașă.

Acest lucru are mai multe cauze printre care lipsa unor sisteme de irigații dar şi pentru că prețurile la îngrăşăminte au crescut mult.

România se va confrunta cu o criză alimentară mare, susține Petre Daea

Într-o declaraţie la un post de televiziune, Petre Daea consideră faptul că România se va confrunta cu o criză alimentară uriaşă. Așadar, sistemul de irigaţii deficitar din țară dar şi escaladarea preturilor la îngrăşăminte sunt doar câteva dintre motivele pentru care acest lucru s-ar putea întâmpla

„Aceste lucrări trebuiau făcute la timpul potrivit, în aşa fel încât să asigurăm factorul apă, factor de vegetaţie esenţial existenţei plantelor şi omenirii. Acest sistem nu a fost realizat iar factorul important de vegetaţie este sub restricţie care va determina scăderea producţiei sau inexistenţa ei pe anumite suprafeţe, datorită schimbărilor climatice”, a spus Petre Daea, fost ministru al Agriculturii.

Nivelul de producție va fi mai scăzut în anul viitor

Petre Daea susţine că nu se poate face agricultură fără apă şi fără îngrăşăminte. Așadar, nivelul agriculturii și a producției din România va fi mai scăzut în anul care urmează:

„Nu poţi să faci agricultură şi producţii fără apă şi îngrăşăminte. De aici îngrijorarea mea”, a precizat fostul ministru.

Anul viitor va fi ofertă mică şi scumpă, susţine fostul ministru.

Petre Daea a fost ministrul Agriculturii în Guvernul PSD și a făcut mai multe declarații care au stârnit diverse reacții

Incă de la preluarea mandatului de ministru al Agriculturii din Guvernul PSD, Petre Daea s-a făcut remarcat cu mai mult declarații care au stârnit anumite reacții. Vorbim despre discursul ţinut în Parlamentul European, discurs în care a vorbit despre faptul că există un real pericol în ceea ce privește cormoranii. Acesta a cerut acordul de a împuşca păsările:

„Aş vrea să le spun să caute rezoluţia din 2008 a Parlamentului European, care, cu 23 de voturi pentru, trei împotriva şi cu o abţinere, atrăgea atenţia Comisiei Europene să intervină cu măsuri pentru a opri dezastrul pe care îl fac aceste păsări ihtiofage în Europa. Ei au spus aşa: 300.000 de tone de peste reprezintă paguba pe care o înregistrează ca urmare a existenţei a aproximativ două milioane de exemplare în Europa. Ei nu au prădători, nu au duşmani. Această cantitate de peşte este echivalentă cu producţia din acvacultura a Franţei, Germaniei, Ungariei şi Cehiei la un loc. În România sunt 30.000 de tone de peşte pe care cormoranii le mănâncă”, a explicat Petre Daea.

Cormoranii fac baie în piscină

O altă declaraţie a fost despre faptul că păsările sunt atât de multe încât nici nu se mai feresc de oameni:

„A pornit o primă întrebare de la un coleg, îngăduiţi-mi să vă spun aşa, care are acelaşi nume ca şi mine – Petre. Dar ce loc nu e plăcut în România! Bravo! Am intrat în sala cu un succes formidabil, bravo!, extrem de important, dar atât de necesar şi atât de util pentru noi toţi. Aveţi să ştiţi, vă spun aici, un moment deosebit de important prin prezenta subsemnatului în acest consiliu, bravo! A se vedea populaţia de cormorani. Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Vă mulţumesc pentru întrebări! Bravo!”, a spus Petre Daea, potrivit Digi24.

 

Adauga un comentariu