Actualitate

Petre Daea, primele declarații după ce a fost propus ministrul Agriculturii: „Nu este posibil să ai o Europă verde, cu o Românie uscată” – LIVE TEXT, VIDEO

Publicat: 06 iul. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Petre Daea primele declarații după ce a fost propus ministrul Agriculturii Nu este posibil să ai o Europă verde cu o Românie uscată - LIVE TEXT VIDEO
Petre Daea face primele declarații după ce a fost propus pentru a fi ministrul Agriculturii

Petre Daea, a fost propus de PSD pentru funcția de ministru al Agriculturii. Consiliul Politic Naţional al Partidului Social Democrat a votat, miercuri, 6 iulie, în şedinţă, pentru nominalizarea lui Petre Daea în funcţia de ministru al Agriculturii.

Petre Daea a fost susținut puternic de către liderul PSD, Marcel Ciolacu, care a spus că ”Petre Daea a fost cel mai bun ministru al Agriculturii de după 1990”, de vreme ce acesta a mai ocupat această funcție în perioada 4 ianuarie 2017 – 4 noiembrie 2019.

Acum, Petre Daea face primele declarații după nominalizarea sa pentru funcția de ministru al Agriculturii.

„În România, pe cele 2 milioane de hectare care ar putea fi irigate obligatoriu ar putea intra în asolament aproximativ 1 milion de hectare de porumb, care ar însemna o producție pentru România de 16 tone la hectare, ceea ce ar însemna în fiecare an cel puțin 16 milioane de tone de porumb, numai în sistemul irigat, fără să excludem suprafața de încă un milion și jumătate de hectare care se cultivă până la concurența suprafeței de 2,5 milioane, cât se cultivă în România, în așa fel încât România să rămână pe podiumul UE privind producția de porumb, așa cum a fost în perioada 2017-2018 și 2019.

Vă rog să îmi îngăduiţi când se încheie procesul juridic şi după depunerea jurământului să vă prezint viziunea mea cum o văd în Agricultură. Eu o văd cum am văzut-o întotdeauna. Trebuie să continuăm că am spus mereu că cel mai mare rău în Agricultură este să întrerupi programele. Chesnoiu s-a uitat în viitor şi astăzi fermierii recunosc activitatea într-o perioadă scurtă de timp. În Agricultură proiectele sunt prioritare. În prima oră a activităţii mele mă voi ocupa de acest lucru. În 2017, la 11 noaptea eram pe teren. Aşa voi face din nou. Mă voi duce în şantierul muncii al obiectivelor de investii necesare pentru ţară, tot ce înseamnă sistemul de irigaţii.

Astăzi suntem pe drumul acestui demers. Nu cred că sunt 75 % din terenuri afectate. Procesele biologice sunt legate de mai mulţi factori, fermierii cunosc acest lucru. În sistemele de irigaţii, culturile sunt bune. Vegetaţia este normală, producţiile pe măsură. Regret că nu sunt bani pentru irigaţii. Nu înţeleg de ce miniştrii nu au prezentat Comisiei Europene interesul României. Nu este posibil să ai o Europă verde cu o Românie uscată. Este importantă cultura soiei, Europa este dependentă de soia şi cultura porumbului.

Eu nu voi recomanda oamenilor să nu ude plantele. Legumicultorii pun aceste culturi în zone de apă. Nici o plantă nu rezistă fără apă. Nimeni nu va planta unde nu este sursă de apă. Cu hrana nu este de joacă, ea trebuie asigurată. Le transmit fermierilor să folosească resursele de care beneficiază.

Toate sursele de apă de la îndemână să fie folosite pentru ca cetăţenii să fie hrăniţi cu produse româneşti. Unde a secat sursa de apă, asta este. Eu nu am soluţii unde nu există deloc apă”, a declarat Petre Daea.

Comentarii
Adauga un comentariu