National

Petrecere cu sute de invitaţi la Cluj, în vreme de pandemie. Poliţiştii au dat amenzi record

Publicat: 25 ian. 2021
girofar de poliție care intervine la o petrecere privată cu sute de invitați
o petrecere în plină pandemie cu sute de invitați a fost întreruptă de polițiștii care au aplicat amenzi record

Unele persoane nu ţin cont de faptul că la ora actuală sunt în vigoare mai multe restricţii ce au legăruta cu petrecerile ţinute în diverse spaţii. Vorbim despre faptul că astfel de petreceri sunt interzise. Totuşi, la Cluj poliţiştii au dat amenzi record după ce au intervenit la un party în care se aflau sute de persoane.

Oamenii legii nu s-au arătat induplicaţi de rugăminţile petrecăreţilor şi au aplicat amenzi în valoare totală de 100.000 de lei. La petrecerea la care au intervenit aceştia erau, conform comunicatului emis de autorităţi aproximativ 200 de persoane.

Petrecere cu 200 de persoane întreruptă de autorităţile locale

În Cluj, pe data de 24 ianuarie 2021, într-o locaţie dintr-un complex oamenii legii au fost sesizaţi cu privire la faptul că există o petrecere privată la care participă un număr mare de persoane. Conform comunicatului emis de autorităţi, oamenii legii s-au dus să verifice veridicitatea informaţiilor primite. În speţă, odată ajunşi la faţa locului au constatat că cele sesizate erau confirmate. Poliţiştii ua identificat aproximativ 200 de persoane care participau la petrecere. În urma verificărilor au fost amendate 50 de persoane cu suma totală de 100.000 de lei

„La data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 00.10, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au fost sesizaţi cu privire la faptul că în incinta unui complex de pe raza municipiului se desfăşoară o petrecere privată la care participă un număr mare de persoane.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii municipiului Cluj-Napoca, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, precum şi poliţişti locali din cadrul Poliţiei Locale Cluj-Napoca”, informează reprezentanţii Poliţiei Cluj.

În incinta complexului, poliţiştii au identificat un număr de aproximativ 200 de persoane care participau la o petrecere. Potrivit sursei citate, până în acest moment au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid -19, în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

Totodată, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, fiind efectuate cercetări în vederea identificării persoanelor care au organizat evenimentul şi stabilirea tuturor împrejurărilor faptei, conform adevărul.ro

Nunţile şi botezurile sunt interzise pe teritoriul României

În concordantă cu legislaţia existentă în vigoare. În perioada pandemiei, nunţile, petrecerile şi botezurile sunt interzise pe teritoriul României.

Nunţile, botezurile și alte evenimente private sunt interzise în România. Statele europene care au luat decizii aspre deja au trecut chiar mai departe, oprind inclusiv vizitele la rude. În Belgia, o singură persoană are voie, săptămânal.

Conform OUG-ului publicat în Monitorul Oficial pe data de 12 noiembrie 2020:

1. pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, cu excepția celor organizate și desfășurate potrivit pct. 2-21;
2. se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private;

În altă ordine de idei, și la Iași au existat petrecere fără respectarea legislației în vigoare. Vorbim despre faptul că la clubul Fratelli din Iași sute de persoane s-au distrat fără ca organizatorii să respecte legea. O altă petrecere a fost la un restaurant amplasat între localitățile ieșene Dumbrava și Mogoșești, unde invitații au petrecut pe ritm de manele fără să le pese.

Adauga un comentariu