Local

Petru Avram, directorul de la Apele Romane şi-a dat demisia – EXCLUSIV

Publicat: 28 apr. 2021

În urmă cu puţin timp s-a confirmat o nouă demisie. Astăzi, 28 aprilei 2021, Petru Avram, directorul de la Apele Române şi-a dat demisia, însă va rămâne în cadrul instituție. Funcţia va fi preluată de adjunctul Şerban Chihaia.

Decizia de a nu mai fi director la ABA Prut- Bârlad vine în contextul în care o chelneriță fără pregătire a fost încadrată ca inginer și ar fi trebuit să se ocupe de apărarea împotriva inundațiilor.

Descinderi DNA în plin scandal la ABA Prut-Bârlad

În data de 11 februarie 2021, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au descins la sediul ABA Prut-Bârlad de unde au ridicat mai multe documente interne referitoare la angajările din instituție și din biroul directorului Petru Avram. Procurorii au vrut să facă lumină în cazul angajării Simonei Iancu, chelnerița adusă peste noapte în ABA, și să se lămurească cu privire la angajările dintr-o instituție publică ce ridică semne de întrebare. Cel de la care a plecat acest scandal, inginerul Gabriel Musteață, a rămas fără funcție, după o reorganizare a ANAR. Gabriel Musteață a lucrat ca director tehnic Exploatare Lucrări hidrotehnice în cadrul ABA Prut-Bârlad până la reorganizarea instituției. După ce i s-a desființat postul, inginerul a atacat decizia în instanță, nemulțumit de situația apărută. Însă în urma sa au rămas rudele angajate în cadrul Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR).

Lista completă a rudelor fostului director Musteață în Apele Române

Lucrurile de la ABA Prut-Bârlad sunt însă cu mult mai grave decât au fost prezentate pe site-urile naționale. În această instituție sunt clanuri întregi care au monopolizat angajările în ultimii ani. De exemplu, din familia Musteață sunt nu mai puțin de 9 (NOUå) membri care sunt sau au fost angajați în ultimii ani la ABA Prut-Bârlad.
Inginerul Gabriel Musteață este căsătorit cu Olga Musteață, care, surpriză (!), este director economic în cadrul instituției. În cadrul ANAR a lucrat și Angela Păduraru, gestionar, sora directorului economic Olga Musteață. Aceasta a ieșit însă la pensie. Urmează Cristian Păduraru, fost inginer exploatare, nepotul Olgăi Musteață. Acesta și-a dat demisia după ce a fost acuzat că a hărțuit sexual două angajate.

În instituție se află și Daniel Păduraru, angajat ca șofer, nepotul directorului economic Olga Musteață. Culmea, acesta i-a fost șofer personal unchiului său. Angajat ca tâmplar a fost și Gheorghe Păduraru, cumnatul Olgăi Musteață, ieșit și acesta la pensie. Lista familiei îi cuprinde și pe Dumitru Burghelea, consilier juridic, de asemenea cumnatul Olgăi Musteață, actual pensionar. Urmează Dorina Ursan, fost auditor ABA Prut și fost director economic ANAR, în prezent pensionată. Aceasta este sora directorului economic Olga Musteață. Nu în ultimul rând, în instituție a lucrat și Georgeta Burghelea, contabil-șef la Stânca Costești, de asemenea sora Olgăi Musteață. Și aceasta s-a pensionat.

Scandal după scandal în ABA Prut-Bârlad

Gabriel Musteață a ajuns în ABA Prut-Bârlad în anul 2006 ca angajat. În anul 2012 a devenit director în cadrul instituției ce administrează bazinele hidrografice din arealul de Nord-Est. Soția acestuia, Olga Musteață, a intrat în ABA Prut-Bârlad tot în anul 2006. Olga Musteață apare în celebrul dosar al DNA din perioada fostului director Corneliu Crețu. Este vorba despre procedura încheiată de ABA Prut-Bârlad cu firma Com-Beton pentru consolidarea digurilor de pe malul râului Prut. Aceasta a mai avut și alte probleme după ce a semnat documente împreună cu fostul director Corneliu Crețu și a intrat în atenția anchetatorilor. Surse din instituție susțin că aceasta a ajuns în ABA fără a da vreun concurs la vremea respectivă.

Gabriel Musteață nu a dorit să comenteze situația respectivă în ciuda insistențelor reporterilor BZI.

„Nu pot să comentez în niciun fel. Nu sunt în locul potrivit pentru a putea vorbi la telefon. Discutăm mâine (astăzi, 12 februarie 2021) fără nicio problemă”, a spus Gabriel Musteață.

Acesta a blamat angajările pe pile în ABA Prut-Bârlad, stârnind un scandal național, însă a evitat să spună despre propria familie.

Comentarii
 • ”Animal politic”….ce are totusi onoare!
  Bine a facut ca si-a dat demisia, oricum….se intoarce ca lucrator la Barajul Stanca-Costesti…ca acolo era nivelul lui, sau in Anglia ca si muncitor necalificat/palmas (acolo a facut el ”facutatea vietii”)

 • Numai PENALI la acest PNL, vaiii traditiile merg mai departe Fenechiu, Adomnitei si urmeaza Alexe, Animalu Politic, si nu ultimul Chirica….. Vaiii partidul Penalilor!!!
  #FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE

 • La apavital tamplarul Tatu sia angajat o droaie de neamuri. Mai nou sia angajat băiatul în funcție de șef secție finca ia slugarit pe toți sefii și directorii regiei. Lea făcut case ,lea dus băutură și porci.
  Acum băiatul lui își face alta casa pe lângă celelalte trei pe care și lea construit în Țicau. De unde muncitori și materiale?

 • Animalul politic si-a dat demisia! Nasol, nu vom mai avea tot felul de curve care sa se ocupe de inundatii, poate o sa vina niste specialisti sa o faca! Iar animalul care se vedea ministru o sa doarma cu kurul la perete si o sa puna pe alt fraier sa ii ridice sapunul la dus!

 • Voi cei de la ZBI (Ziarul de Bisnita Imobiliara), azi nimic despre Cosette cea infama si USR-ul cel rau care n-au votat bugetul Iasului asa cum dorea din adancul buzunarelor – pardon… sufletului neprihanit, cel mai vechi liberal din Iasi pe nume Mihai Chirica?
  Da’ despre afacerea ZOIOSU, despre controlul judiciar al fiului tatalui Ghiocel, tot nimic?
  Nu va crapa obrazul de rusine, acum cand e pe fata si toata lumea stie pentru burdihanul cui munciti?

Adauga un comentariu